Реклама / Ads
0| 2644 |20.06.2023 СВЯТ

Байдън ще събере група технологични лидери, които да дебатират за изкуствения интелект

.
Американският държавен глава Джо Байдън Източник: БГНЕС
Американският държавен глава Джо Байдън ще събере група технологични лидери, които да дебатират по темата изкуствен интелект, съобщи Асошиейтед прес.
 

Администрацията на президента се опитва да реши как да регулира нововъзникващата научна сфера на изкуствения интелект, като търси начини да стимулира потенциала й за икономически прогрес и национална сигурност и да се предпази от потенциалните й опасности. Американският лидер планира да се срещне с осем експерти от академичните среди и застъпнически групи.

 

Внезапната поява на чатбота с изкуствен интелект ЧатДжиПиТи и други подобни инструменти даде тласък на инвестициите в сектора, отбелязва АП.

 

Инструментите за изкуствен интелект могат да генерират текст, музика, изображения и компютърен код, подобни на човешките. Тази форма на автоматизация има потенциала да увеличи производителността на работниците, но експертите алармират за риск от редица вреди. Технологията би могла да се използва за заместване на работниците, което да доведе до съкращения. Тя вече се превърна в средство за дезинформация, което може да постави под въпрос демократичните устои.

 

През май администрацията на Байдън събра изпълнителните директори на технологични компании в Белия дом, за да дискутират тези теми, като държавният глава тогава им каза: "Това, което правите, има огромен потенциал и е изключително опасно".

 

Очаква се днес Байдън да се срещне в хотел "Феърмонт" в Сан Франциско с Тристан Харис, изпълнителен директор на Центъра за човешки технологии, Джим Стейър, главен изпълнителен директор на "Комон сенс мидия" (Common Sense Media), Джой Буоламуин, основател на Лигата за алгоритмично правосъдие, и др.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2535 |18.06.2023 Байдън уверен, че през следващите месеци отново ще се срещне лично със Си Цзинпин . 0| 2688 |12.06.2023 Байдън ще се срещне в Белия дом със Столтенберг . 0| 2791 |09.06.2023 Службата за сигурност на Украйна: Руска ”диверсионна група” е взривила язовирната стена на Каховската ВЕЦ . 0| 2683 |09.06.2023 Байдън: Не е постигнато споразумение за това кой да оглави НАТО

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads