Реклама / Ads
2| 3851 |12.08.2023 СВЯТ

Двадесет украински дрона са атакували Крим тази сутрин

.
Дрон
Двадесетина украински дрона са атакували Крим тази сутрин. Повечето от тях са били насочени към военен полигон в източната част на полуострова. Останалите са имали за цел военна складова база в западната част на Крим. Това съобщиха украински и руски медии. Според последните дроновете са били прихванати от руското ПВО.
 

Проходът през Керченския полуостров е бил затворен за няколко часа. Спряно е било движението и по Кримския мост.

 

В обичайното си обръщение украинският президент Володимир Зеленски заяви, че Киев прави всичко, за да остане Украйна гарант за продоволствената сигурност:

„Работим постоянно с нашите партньори на всички нива. Днес началникът на кабинета Йермак, министърът на външните работи Кулеба, както и заместниците в кабинета Андрий СебИха и Игор Жовква работиха с посланиците на партньорските страни по формулата за мир, както и по това още страни да се присъединят“.

 

Украйна работи постоянно за увеличаването на произвежданите мунициии и оборудване за нуждите на армията, увери Зеленски.

 

Снощи говорител на Европейската комисия съобщи, че Евросъюзът е доставил 224 000 от общо 1 000 000 снаряда, обещани на Украйна по-рано тази година.

Доставените боеприпаси са от наличните във военните складове на европейските държави. Според говорителя Петер Стано в близките седмици ще бъдат сключени рамкови договори с отбранителната индустрия, което ще позволи на държавите-членки да започнат да подават общи поръчки за 155-милиметрови снаряди на обща стойност до един милиард евро.

 

Във Вашингтон администрацията на президента Байдън поиска от Конгреса да отпусне още 24 милиарда долара военна помощ за Украйна. А Белият дом заяви, че Съединените щати са готови да обучават на своя територия украински пилоти да управляват изтребители Ф-16, ако в Европа вече няма капацитет за такова обучение.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2727 |01.08.2023 Индонезия е закупила 12 нови дрона от Турция на стойност 300 млн. долара . 3| 6426 |31.07.2023 CNN показа украински морски дронове, ударили Кримския мост . 2| 2776 |18.07.2023 Германският външен министър: Атаките срещу украинските пристанища са удар и по гладуващите по света . 0| 2772 |26.06.2023 Датските власти: Обучението на украински военни пилоти на изтребители Ф-16 вече започна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads