Реклама / Ads
2| 6463 |29.12.2013 СВЯТ

Експлозия във Волгоград уби 18 души

.
Най-малко осемнадесет души са загинали при експлозия на ж.п. гара в южния руски град Волгоград. Сред тях служител на полицита. Над 40 граждани са ранени.
 

„В резултат на взрива във Волгоград един служител е загинал, трима са ранени, един от тях се намира в тежко състояние", съобщава вътрешното министерство.

Избухването на взрива е било около 12:45 часа местно време.

Полицията е на място и работи по изясняване на обстоятелствата около експлозията. Камера за наблюдение е заснела взрива, предаде Lenta.ru. 33 екипа на бърза помощ също са на мястото.

Министърът на здравеопазването Вероника Скворцова е наредила оказването на помощ на пострадалите да се извършва под специален контрол.

"Взривът на жп гарата във Волгоград може е дело на жена, извършила самоубийствен атентат, предаде Националния антитерористичен комитет (НАК) на Русия", цитиран от РИА Новости.

„От 1 до 3 януари във Волгоградска област ще бъде обявен траур", съобщи губернаторът на региона Сергей Боженов пред телевизия Россия-24.

На мястото на взрива на гарата във Волгоград са намерени останките на терористката, съобщава LifeNews. На снимките ясно се вижда, че при взрива е оцеляла само лявата половина от лицето на смъртницата.

"Малко преди 13 часа пред рамките на рентгена на входа терористката се е взривила, обяви каза Владимир Маркин от Следствения комитет на Русия. - Тя се е изнервила и се е чудела как да подходи към рентгена. В този момент на гарата е имало много хора, защото са били отменени три влака."

През октомври жена атентатор-самоубиец от руската република Дагестан взриви автобус във Волгоград.

                                        ###

Оксана Асланова е жената, взривила се днес по обед на жп гарата във Волгоград. Това съобщи Lifenews.ru. Според предварителните данни Асланова е била омъжвана два пъти - и двата пъти за членове на незаконни формирования. Съпрузите на младата жена са били убити от руски спецчасти. Асланова е била разкрита по снимката, направена веднага след терористичния акт. Предстои ДНК експертиза да докаже със сигурност, че именно Оксана е жената, убила и себе си, и още 13 невинни хора. Главата на терористката е била разкъсана от взривната вълна и е оцеляла само лявата половина. Именно по нея разследващите са успели да установят самоличността на убийцата. Оксана Асланова се издирва от руските спецоргани от юни 2012 г. Тогава тя е била омъжена за генерал Амир Валиджанов, убит при спецоперация. От 8 март 2012 г. следите на Оксана се губят. Предполага се, че тя е била вербувана и обучавана в лагер за терористи-смъртници.

Оксана се издирва заедно с още две предполагаеми кавикадзета - Заира Алиева и Джанет Цахаева. Последните две са били близки приятелки на Наида Асиялова, която на 21 октомври се взриви в автобус и уби 6 души.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5226 |20.07.2013 Експлозия на летището в Пекин . 4| 6105 |16.04.2013 132 ранени, 17 от тях в критично състояние след експлозията в Бостън . 0| 5320 |01.02.2013 Експлозия в небостъргач в Мексико, най-малко 25-ма са загинали . 0| 5783 |12.11.2011 15 военни загинаха при експлозия в Иран

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads