Реклама / Ads
9| 3020 |21.02.2024 СВЯТ

Генералният секретар на НАТО: Най-добрият начин да почетем паметта на Навални - Путин да губи на бойното поле, а Украйна да печели

.
Йенс Столтенберг
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг каза, че най-добрият начин да се почете паметта на руския опозиционен политик Алексей Навални е да се гарантира, че Украйна ще спечели. Това казва той в ексклузивно интервю за "Настоящо време".
 

Попитан дали първите забележителни военни успехи на Русия през последните месеци, последвани от смъртта на Навални, биха могли по някакъв начин да помогнат за ускоряване на приемането от Конгреса на пакета за военна помощ за Украйна, Столтенберг каза, че „най-малкото тези две събития показват спешната необходимост от подкрепа на Украйна ".

 

„Отчасти, за да предотвратим по-нататъшен напредък на Русия, но също така и за да гарантираме, че Украйна може да освободи повече територия в същото време. И аз дълбоко вярвам, че най-добрият начин да почетем паметта на Алексей Навални е да гарантираме, че президентът Путин няма да спечели на бойно поле, но че Украйна печели.“ – отбеляза генералният секретар на НАТО.


Според него добрата новина е, че няколко държави са обявили военна помощ за Украйна през последните няколко дни.

 

„Видяхме големи нови съобщения от Швеция, например, за над 600 милиона долара допълнителна подкрепа, включително бойни лодки, противовъздушна отбрана и значителни количества боеприпаси. Канада обяви голяма допълнителна подкрепа, включително над 800 модерни дрона. И това добавя до изявленията, направени от Франция и Германия миналата седмица, осигуряващи милиарди долари допълнителна подкрепа. Съобщението на Япония е много добре дошло. Също тази седмица, над $100 милиона долара допълнително за разчистване на мини.

Така че ние, разбира се, сме фокусирани върху Съединените щати , но също така виждаме как други съюзници наистина се засилват и оказват значителна подкрепа на Украйна“, подчерта Йенс Столтенберг.

 

Превод ФрогНюз

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2876 |20.02.2024 Швеция налива още 682 милиона долара в Украйна . 19| 2843 |20.02.2024 Путин ще държи тялото на Навални две седмици за “химичен анализ” . 19| 5444 |17.02.2024 Новият командващ украинската армия Сирски изтегли войската от Авдеевка . 5| 3510 |15.02.2024 Тръмп стресна Европа: 18 държави с рекорден бюджет за отбрана

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads