Реклама / Ads
3| 6117 |02.04.2013 СВЯТ

Горбачов: Имитира се демокрация; от Кремъл: Стига перестройки!

.
Михаил Горбачов
Последният лидер на Кремъл Михаил Горбачов обвини Путин и Медведев, че не провеждат необходимите реформи. Отговорът на Кремъл не закъсня: Достатъчно дълго се престроявахме!
 

Последният съветски лидер, 82-годишният Михаил Горбачов, след възстановяването си от няколкото операции, отново се появи в публичното пространство и за сетен път разкритикува настоящите лидери на Русия. Говорейки за "ролята на човека в историята" на лекция в московската агенция РИА "Новости" той подчерта, че властите наскоро са успели да спрат вълната от протести, но те при всички положения ще се върнат, тъй като проблемите не са решени.

"Ако всичко остане по старому, проблемите само ще се изострят. Това означава, че предстои нов опит на руското общество да тръгне към истинска демокрация, а това ще има историческо значение", прогнозира Михаил Сергеевич. Според него на Русия отново й е необходима перестройката, тъй като политиката "се е превърнала в имитация на демокрация".

Според някои анализатори, Горбачов и Путин не се различават особено. И двамата смятат, че Русия трябва да развива собствената си индустрия и по-малко да бъде зависима от продажбата на нефт и газ. Освен това, и Путин като Горбачов, твърди, че е тревожен от това, че малкия бизнес среща редица чиновнически бариери и изнудване.

Интересното е, че преди време Горбачов на няколко пъти подчерта заслугите на Путин, който "вдигна" на крака Русия след "ерата на Елцин" и хаоса, който той сътвори. Сега обаче бившият съветски лидер смята, че след стабилизирането на икономиката трябва да се върви към реформи на обществото. Горбачов призна, че е имал големи очаквания и към Дмитрий Медведев. Но най-накря се разочаровал и от него, тъй като той просто продължил пътя на Путин.

По повод тези критики от Кремъл така и не дадоха официално изявление. Все пак говорителят на Путин Дмитрий Песков си позволи да коментира думите на "бащата на перестройката": "Не чух всичко, което каза в лекцията си Горбачов, но се надявам, че при нас няма да има повече перестройки. Достатъчно дълго се престроявахме", натърти Песков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5120 |01.04.2013 Сеул ще отговори твърдо на всяка провокация на Пхенян . 3| 6286 |31.03.2013 Католиците по цял свят празнуват Великден . 0| 5021 |29.03.2013 Кипър свали забраните за вътрешни транзакции . 7| 6978 |29.03.2013 Северна Корея готова да стреля срещу САЩ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads