Реклама / Ads
2| 6222 |24.09.2010 СВЯТ

Хакер измести Осама от трона на терористите

.
Осама бен Ладен вече не е най-търсеният терорист в света.
 

Ануар ал Авлаки е получил статута на „терорист номер едно“ и западните спецслужби са активизирали издирването му с цел да бъде заловен или ликвидиран. По оценка на специалисти Ал Авлаки в момента представлява по-сериозна опасност от Бен Ладен, който след терористичните актове от 11 септември 2001 г. беше принуден да се оттегли от активна дейност и да се укрива от възмездието.

Информирани европейски източници съобщават, че 39-годишният йеменец Ануар ал Авлаки е включен в съставения и обновен от ЦРУ списък на лицата, които подлежат на незабавна ликвидация, тъй като представлява особено голяма терористична заплаха за съвременното общество.Роденият в САЩ в семейство на имигранти от Йемен ал Авлаки днес е най-известният радикален ислямист, който активно използва интернет и видеотехниката за пропаганда на тероризма и за мобилизация на фанатиците за борба със Запада.Само в YouTube доскоро имаше качени около 1900 клипа с речи на Ал Авлаки.

Терористът, който говори безупречен английски език, провежда широка и активна пропаганда, въвличайки в редиците на екстремистите ислямски младежи от страните от ЕС и САЩ.Според компетентни източници практически всички терористи, извършили или опитали се да предприемат в последно време нападения в западните страни, са имали записи с призиви на йеменеца или са били под прякото му влияние.По последни данни в момента Ал Авлаки се намира може би в Йемен или в Сомалия, където през последните 12 месеца се е преместил центърът на активните действия на „Ал Кайда“.
Санкцията за залавяне или унищожаване на Ал Авлаки беше дадена от американските спецслужби през април тази година, припомня NEWSru.Проповедникът е свързан с трима от участниците в терористичните актове от 11 септември 2001 г., а също с нигериеца Умар Фарук Абдулмуталаб, който на 25 декември миналата година се опита да взриви самолет, изпълняващ полет от Амстердам за Детройт.Ал Авлаки е свързан също така с майора от американската армия Малик Хасан, който застреля трима войници, с които служеше.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5845 |24.09.2010 Ахмадинеджад: САЩ е автор на атентатите от 11 септември . 0| 5353 |24.09.2010 САЩ екзeкутира жена, готвела убийство на мъжа си . 1| 12304 |23.09.2010 Нови документи за клането край Катин помиряват Полша и Русия . 0| 5420 |23.09.2010 Сексскандал тресе Пентагона

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads