Реклама / Ads
0| 5723 |23.01.2012 СВЯТ

Холивуд обръща гръб на Обама

.
Барак Обама
Барак Обама може да се лиши от ценни дарители в Холивуд за кандидатпрезидентската си кампания заради неговата позиция относно спорното законодателство за борбата с интернет пиратството и за защитата на интелектуалната собственост, съобщава в. "Дейли телеграф".
 

 

Барак Обама вече се дистанцира от проекта на закона за интернет пиратството, като изрази мнение, че разпоредбите в него са отишли прекалено далеч. Така той предизвика недоволството на холивудските кръгове.

 

Законът за възпиране на онлайн пиратството и Законът за защита на интелектуалната собственост се подкрепят от големите медийни компании, както и от холивудските студия. Двата закона целят да намалят нелегалното теглене и гледане на телевизионни предавания и филми онлайн. Технологичните компании от Силициевата долина обаче се опасяват, че законите ще дадат на медийните компании прекалено много правомощия да закриват уебсайтове, които според тях нарушават авторски права.

 

Според Крис Дод, бивш сенатор от Демократическата партия, който миналата година беше начело на клуба, лобиращ за Обама в Холивуд, сега заради позицията си Обама може да се лиши от ценни дарители.

 

"Хората в Холивуд гледат внимателно кой ги подкрепя", подчерта Дод.

 

За миналата кандидатпрезидентска кампания на Обама и Холивуд, и Силициевата долина дариха общо около 9 милиона долара. За настоящата кампания те вече са дарили 4 милиона долара.

 

Очакваше се още пари да дойдат от тях в идните седмици. Но след като по-рано тази седмица Белият дом разпространи изявление, в което изразява симпатии към критиците на законопроекта за интернет пиратството, изпълнителни директори на холивудски компании обявиха, че няма да участват в няколко прояви за набиране на средства за кампанията на Обама.

.

Гингрич печели в Южна Каролина

Бившият председател на Камарата на представителите на Конгреса на САЩ Нют Гингрич спечели с преднина от 12 процентни пункта пред основния си съперник, бившия губернатор на щата Масачузетс Мит Ромни, първичните избори в щата Южна Каролина за кандидат-президент на Републиканската партия, съобщи Ройтерс.


След преброяване на почти всички гласове Гингрич получава 40 процента от вота, следван от Ромни с 28 процента. Бившият сенатор Рик Санторъм се нарежда трети със 17 процента, а конгресменът от Тексас събира 13 процента.

 

В триумфалната си реч Гингрич отново възприе популисткия тон, който се оказа доста успешен по време на кампанията, като отправи нападки срещу елита, медиите и президента Барак Обама, когото описа като "истинска опасност за страната".

 

Анализаторите нарекоха първичните избори в този щат "изключително важни и преломни за партията, защото нито един от претендентите, като се започне от 1980 г., не е ставал кандидат за президент на САЩ без победа на първичните избори в Южна Каролина", отбелязва ИТАР-ТАСС.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5172 |18.01.2012 21-годишен опитал да убие Обама . 6| 5037 |08.12.2011 Обама брани гейовете . 2| 4889 |18.11.2011 Обвиниха Ернандес, че искал да убие Обама . 2| 5817 |07.10.2011 Обама: Кризата в Европа е заплаха за САЩ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads