Реклама / Ads
0| 2849 |04.06.2023 СВЯТ

Индийски министър категоричен: Причината и отговорните за тежката влакова катастрофа са установени

.
Източник: Стопкадър: YouTube
Министърът на железопътния транспорт на Индия съобщи днес, че причината и отговорните за най-тежката железопътна катастрофа в страната от десетилетия са установени, като посочи за причина електронна система за сигнализиране, информира Франс прес.
 

„Установихме причината за инцидента и хората, отговорни за него“, заяви днес министърът на железопътния транспорт на Индия Ашвини Ваишнав пред агенция АНИ и уточни, че „не е уместно“ да оповестява допълнителни подробности преди окончателния доклад за разследването.


Предварителната оценка за жертвите на сблъсъка между три влака, станал в петък близо до Баласор, в щата Одиша, в източната част на страната, сочи, че за загиналите са поне 288 души.

 

Ваишнав отбеляза също така, че "пренасочването, настъпило по време на задействането на електронното блокиращо устройство, е основна причина за катастрофата", визирайки сложен набор от сигнали, управляващи движението по релсите, за да се предотврати сблъсък на влакове.

 

„Виновникът и начинът, по който е станала катастрофата, ще бъдат установени след съответното разследване“, категоричен бе той.

 

Към настоящия момент е налице объркване за причините на катастрофата, но в. "Таймс ъв Индия", цитирайки предварителния доклад от разследването, съобщи днес, че „човешка грешка“ може да е причинила сблъсъка между три влака - една от най-ужасяващите влакови катастрофи в историята на страната.

 

Експресният влак "Коромандел", пътуващ от Калкута за Мадрас, е получил в петък зелена светлина да се движи по главната линия, но е бил пренасочен поради човешка грешка на коловоз, на който вече е бил спрял товарен влак, според вестника.

 

Тогава пътническият влак се врязва в товарния конвой със скорост около 130 км/ч. След това три вагона паднат на съседния коловоз, удряйки задната част на експресен влак, който пътува от Бангалор за Калкута.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 3608 |31.05.2023 Британският външен министър: Украйна има право да напада руска територия . 0| 3076 |02.05.2023 Бодигард застреля от упор министър в Уганда . 1| 3918 |11.03.2023 Атакуваха бившия финансов министър на Гърция в центъра на Атина . 0| 3277 |16.02.2023 Израелският външен министър посети Киев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads