Реклама / Ads
0| 5569 |17.07.2010 СВЯТ

Колекционер на човешки скелети броди в Италия

.
Мистериозен сериeн убиец, който сглобявал костите на жертвите си в нови скелети, вдигна на крак полицията на Рим, пише в."Дейли телеграф".
 

Историята на италианския психопат започва на 31 октомври 2003 г., когато пенсионерът Либеро Ричи, който живее в известния с престъпността си римски квартал „Маляна” излиза да направи обичайната си разходка и повече не се връща. Носи връзка ключове и документи за самоличност.

Почти 4 години по-късно, през лятото на 2007,. край Маляна е регистриран един от обичайните пожари по поречието на река Тибър, причинени от големите жеги. Пожарникари се отзовават на сигнал, където овладяват пожара за около 20 минути. При последен оглед на изоставеното място пожарникарите се натъкват на ужасяваща гледка - череп, отделен от скелет на възрастен човек, който е бил среден на ръст. Китките и стъпалата обаче липсват. Пожарникарите предполагат, че черепът се е откъснал от скелета под силата на водната струя, с която те са гасили пожара. В близост намират дрехи, ключове и документи за самоличност, които се оказват на името на изчезналия Либеро Ричи. Ключовете съвпадат с ключалката на врата на блока му. Повикан е съдебен лекар, който констатира, че не пожарът е причинил смъртта на човека, чиито скелет е намерен.

Роднините на Либеро Ричи са уведомени, че е намерено тялото на баща им. От единия син е взет ДНК материал за съпоставяне. Пробите обаче се оказват несъвместими и съдебните лекари решават, че синът на Либеро е незаконен. Взимат проби от другия син на пенсионера и те са съпоставени този път с ДНК материал от пищялната кост на скелета. Резултатът е още по-смайващ. Пробите не само, че не съвпадат, но освен това показват, че скелетът е на жена.

Екип от патоанатоми от лабораторията по съдебна медицина в римския университет Сапиенца започват подробен анализ на ДНК материал от различни части на скелета. Резултатът е, че това не е скелет на един и същи човек, а компилация от кости на три жени и на двама мъже.

Според екипа става дума за серийни убийства извършени от почитателите на сатаниски култ, или от един единствен човек, пристрастен към колекционирането на скелети и компилирането на костите от тях в напълно нов скелет. Втората версия постепенно надделява. Първоначалните теории, че въпросният колекционер се е снабдил с костите след отваряне на гробове в района, се оказали неоснователни, защото вандалски актове в гробищни паркове не били констатирани.

Разследващите случая обаче не могат да твърдят със сигурност, че всички кости от намерения скелет са само от пет човека. Те имат притеснения, че може да става дума за кости на много повече хора и предполагат, че костите най-вероятно са на незаконни имигранти, чието изчезване може да остане много по-дълго време незабелязано.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4854 |17.07.2010 Уличиха английски лорд във финансови измами . 3| 6007 |16.07.2010 "Войни на Аллах" отново разтърсиха Иран . 1| 4683 |15.07.2010 Абас кани на среща българските евреи . 3| 6014 |15.07.2010 Пилоти разбили "нарочно" самолета на Качински?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads