Реклама / Ads
0| 6235 |19.05.2012 СВЯТ

Лидерите от Г-8 се събраха в неофициално облекло

.
В Кемп Дейвид, щат Мериленд, започна двудневната среща на лидерите от Г-8 - най-високо развитите държави.
 

Срещата бе открита от президента на САЩ Барак Обама, в качеството му на домакин на срещата. Американският държавен глава посрещна лично в президентската резиденция в Кемп Дейвид лидерите на ЕС, Русия, Великобритания, Франция, Германия, Италия, Япония и Канада. Всички участници във форума се събраха за встъпителна дискусия около масата за вечеря в "Лавровата хижа", облечени в неофициално облекло.

 

В първия работен ден на срещата лидерите ще се съберат на работен обяд, който ще бъде посветен на въпросите за глобалната сигурност и различни международни проблеми, в това число ситуацията в Сирия, където не секва насилието над цивилни граждани от страна на режима на Башар Асад, а също и Иран. Проблемът с иранската ядрена програма ще бъде дискутиран в светлината на преговорите между Техеран и Шесторката, стартиращи на 23 май в Багдад. Друга тема на разговори ще бъдат Мианма и КНДР и по-специално опасенията, че Пхенян се готви да извърши нов ядрен тест.

 

През втория работен ден на срещата участниците в срещата ще дискутират световната икономика, финансовата ситуация в Европа в светлината на дълговата криза и по-специално ситуацията в Гърция, както и въпросите не енергетиката и продоволствената безопасност. Ще бъдат обменени мнения относно това как да се помогне на арабските страни, отхвърлили неотдавна диктатурата и поели по демократичен път, да получат активите, изнесени зад граница от членове на свалените режими.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5982 |01.10.2011 Заловиха един от лидерите на терористичната мрежа „Хакани" - Хаджи Мали Кхан . 2| 5382 |25.05.2011 Закопчаха един от лидерите на Камора . 0| 4847 |08.05.2010 Лидерите от еврозоната подкрепиха Гърция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads