Реклама / Ads
18| 8703 |15.05.2021 СВЯТ

Путин обърка географията на конфликта в Близкия Изток

.
Нерде Русия, нерде Израел и Палестина...
Изострящия се палестино-израелски конфликт е в непосредствена близост до нашите граници и пряко засяга интересите на нашата безопасност. Това заяви руският президент Владимир Путин по време на съвещанието с членовете на Съвета за безопасност, проведено в петък, 14 май.
 

Никой от участниците не поправи държавния глава, който очевидно е направил сериозна грешка относно географската „близост“ на конфликта до границите с Русия.

От 10 май израелската армия и палeстинските групировки не спират обстрела едни срещу други в сектора Газа. Те избухната след решение на съда в Израел да бъдат конфискувани домове на арабски семейства в квартал Шейх Джарах в източната част на Йерусалим.

 

Има много жертви и ранени и от двете страни от избухване на конфликта досега. Въпреки сигналите, че Израел е готов да преговаря за спиране на стрелбата, от групировката „Хамас“ отказват засега да прекратят обстрела с ракети срещу израелски територии и обекти.

 

"Когато чух изказването на Владимир Владимирович, силно се притесних – все пак да се разгаря война на границата ни е сериозно нещо. После се замислих: Да не би Турция да е станала част от Руската федерация? Оказа се, че не е… Майче някой се е объркал с географията." Това написа във фейсбук гражданският активист и бивш депутат в Руската дума Николай Травкин.

 

„Близостта“ на конфликта до руската граница минава през… Грузия, Армения, Турция и Сирия, сочи географският глобус.

 

В мрежата завря и закипя, като мнозина даваха „безплатен урок“ на Путин по география, а други предположиха, че грешката не е случайна, защото вероятно президентът има намерение Кремъл да се намеси в ситуацията, припомняйки, че не е тайна руската подкрепа за „Хамас“. От друга страна палестинската групировка е в списъка на терористичните формации, приет от Евросъюза, САЩ и други страни по света.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 5935 |12.05.2021 Ердоган към Путин: Израел заслужава суров урок . 40| 5571 |21.04.2021 Путин: Нито една държава да не прекрачва ”червените линии” на Русия . 10| 3906 |14.04.2021 Путин с втора игла срещу COVID-19 . 30| 4869 |25.03.2021 Гари Каспаров: Бас ловя, че на Путин е поставена американска ваксина

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads