Реклама / Ads
1| 5657 |25.11.2010 СВЯТ

Путин предлага иконимически съюз на ЕС

.
Руският премиер Владимир Путин предложи в Европа да бъде създаден икономически съюз, който да обхваща територията от Владивосток до Лисабон.
 

Това пише немският вестник Sueddeutsche Zeitung, цитирана от lenta.ru, по повод участието на руския премиер в ежегодния икономически форум на ръководителите и топ мениджърите на германските компании.

По думите на Путин кризата е показала, че икономиките на ЕС и Русия са уязвими. Според него Руската федерация все още е силно зависима от стоковите борси. Сред минусите на Европа руският премиер постави деиндустриализираната икономика, която води до загуба на позиции на ЕС на пазарите, в това число и на пазарите за високотехнологични продукти.

По думите на Путин, за да се промени ситуацията, трябва да се обединят плюсовете на икономическите системи на Русия и ЕС. Русия може да предложи на Европа ресурси, инвестиционен капитал, нови технологии. „Освен това, казва Путин, Русия се гордее със способностите на своите граждани.“

За повишаване на конкурентоспособността на Стария континент руският премиер изтъкна нуждата от обединяване на митническите тарифи. Като първа стъпка за създаване на алианса той посочва необходимостта ЕС да изключи всички спорни въпроси, свързани с влизането на Руската федерация в Световната търговска организация.

Путин подчерта и необходимостта от общо управление на промишлеността. Той обърна внимание на това, че търговските марки „Произведено в Германия“ или „Произведено в ЕС“ са световно известни, а Русия все още не може да се похвали с толкова популярни марки. По думите му обаче страната ще направи всичко възможно да модернизира своята икономика, включително и чрез европейски технологии.

Руският премиер предположи, че европейците мислят за единен енергиен комплекс и затова са се заели с насърчаването на инженерните професии. Той обърна внимание, че не само в Русия, но и в целия ЕС все по-малко хора се насочват към тези професии.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5169 |21.10.2010 Путин и Медведев си избраха кмет на Москва . 4| 5008 |17.06.2010 Спряха доклад, уличаващ Путин . 0| 5404 |27.05.2010 Безвизов режим за Албания и Босна предлагат от ЕК . 1| 6324 |18.05.2010 Разлин Бош снима филм за мистичния Распутин

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads