Реклама / Ads
1| 5222 |29.07.2016 СВЯТ

Шефът на ФБР: Победа над ИДИЛ ще увеличи тероризма на Запад

.
Джеймс Коми
Ако победим окончателно „Ислямска държава” това ще доведе до ръст на терористичните актове на Запад. Те няма да намалеят, а ще се увеличат. Това предупреди директорът на ФБР Джеймс Коми, цитиран от „Ню Йорк Таймс”.
 
Сензационният извод Ками направи по време на конференция за киберопасностите, проведена във Фордемския университет.

Ще стане както навремето с Ал Кайда. Вече го преживяхме, - аргументира се шефът на ФБР. В организацията постъпили бойци, които са се радикализирали по време на войните в Афганистан през 1980-1990 г. Вместо да се скрият, те са пръснали в различни страни и са готови всеки момент да взривяват и убиват. Аналогично щяло да бъде и поведението на бойците от „Ислямска държава”, отбелязва изданието.

Когато бе на посещение в София Джеймс Коми заяви, че България е много важна за САЩ и службите на двете страни ще работят заедно срещу тероризма и организираната престъпност. Мислим еднакво в тази посока с г-н Борисов, бе категоричен той.

През последните седмици обаче се заражда скандал с документи, които български шефоне на служби и дори министър са предоставили на Вашингтон. Ставало дума за източници на финансиране на терористични огранизации, в това число и на „Ислямска държава”. След проверка на американците обаче, се оказало не само, че документите са пълни с лъжи, но и че е направен опит а се прикрие депутат, който всъщност е давал милиони на терористите, за да контрабандира цигари.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4730 |27.07.2016 Шефът на руските митници заподозрян в контрабанда . 0| 5129 |15.07.2016 Путин: За победата над ”това чудовищно зло” е необходимо да се обединят силите на цялото човечество . 1| 4815 |03.07.2016 Шефът на НАТО: Русия е опасност, но не искаме да се конфронтираме с нея

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads