Реклама / Ads
14| 13081 |07.07.2010 СВЯТ

Шефове от „Газпром” в афера с публичен дом

.
Просто масаж...
Висши кадри на руския гигант „Газпром” се забъркаха в скандал с проститутки, докато траеше войната на нерви между Русия и България за цената на синьото гориво. В Московското следствие бяха привикани Александър Савелов и колегата му Николай Проскуренко.
 

Те били рапитвани за финансирането на публичен дом и организираните но бизнес с платена любов. Двамата шефове от близката до Кремъл компания били посочени от "маман", която управлявала московски бордей. По време на разпит след акция на руските служби, управителката на дома признала, че всъщност собственици на „къщата на секса и еротиката” били двама баровци от „Газпром”. Според нея те финансирали бардака още от неговото създаване, след което всеки ден прибирали печалбата, съобщава kompromat.ru.

53-годишният Савелов работи в специалното управление на компанията известно като ООО и е шеф на „Добив на газ от шелфа”. Неговият връстник Проскуренко пък е началник по безопасността на газовата империя.

Разкритията на 28-годишната Юлия Попова хвърлиха в смут не само ръководството на „Газпром”, но и Кремъл. Скандалът набира скорост и застрашава да намеси имената на високопостовани особи от политиката, властта и бизнеса в Русия.
Тайната къща на удоволствията се намирала на Нахимовски проспект.

„Александър Владиславович и Николай Смитриевич ми предложиха да създам интимен салон, - разказала „маман” по време на разпитите. – Дадоха ми първоначално 270 000 рубли за наемане на дома. След това още около 140 000 за огледала, свещници, музикална уредба, матраци, видеокамери и пр. обзавеждане, за да стартира салона”.

Юлия разполагала и със средства за реклама. Дневните приходи тя предавала лично на Проскуренко и Савелов в плик. Срещали се вечер в московско кафене.

Двамата босове от „Газпром” също били привикани в следствието за показания. Те признали, че в дома са ходили посетители за тонизиращи сеанси и масажи, но не са предлагани секс услуги. Самите те също ползвали ободраващи процедури с девойки, но те били безобидни и само с медицинска цел. И двамата отрекли категорично да имат нещо общо с пикантен бизнес с проститутки.

Хора от хайлайфа обаче са обезпокоени да не би да излязат „на светло” записи от „здравословните процедури”, защото това означавало шумни скандали и оставки. Не е ясно също дали подобни услуги са предлагани на гости и партньори на „Газпром”, а след това заснетите компромати да се използват под различна форма за въздействие.

За връзките си с Юлия Попова Савелов обяснил, че се базират на патриотични подбуди. Чрез нея той поръчал на брат й да му изработи златен пръстен с герба на Русия.

От офиса на „Газпром” коментарът бил кратък: „Не вярваме в подобна история. Това са много уважавани служители”.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4656 |07.07.2010 24-часова стачка парализира Гърция . 8| 4934 |07.07.2010 Абдуллах Гюл обвини Израел в ирационалност . 0| 6218 |06.07.2010 Октопод-прорицател хвърли Германия в ужас . 1| 4716 |06.07.2010 Ключов френски министър уличен в корупция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads