Реклама / Ads
1| 4889 |02.12.2010 СВЯТ

Сняг и студ блокираха Европа

.
Заради лошата метеорологична обстановка в почти цяла Европа е блокиран транспорта, тъй като големи части от Западните и Северните й част са сковани от жесток студ, сняг и лед.
 

Летищата във Великобритания, Швейцария, Чехия, Франция и Германия са отменили редица полети заради продължаващите обилни снеговалежи. Работата на някои от терминалите е напълно блокирана. Днес се очаква анулиране на половината от влаковете, обслужващи линията под Ла Манша. В Италия проливните дъждове наводниха Венеция, в Помпей две древни постройки са значително пострадали.

Проливни дъждове се изсипват и в Албания, в чиито северни части е въведено извънредно положение. Вчера армията и полицията помагаха на местните власти да евакуират жителите на най-засегнатия район около град Шкодра (на 120 км от Тирана) и по делтата на река Дрин. Под водата са се оказали 250 къщи в Шкодра и над 4 000 хектара обработваема площ.

Ниските температури от минус 20 градуса станаха причина за смъртта на повече от 15 души, 8 които 8 са поляци.В Германия лошото време причини километрични опашки по магистралите, доведе до сериозни катастрофи на пътя.

Съседна Румъния продължава да е в плен на зимата. Снеговалежът и поледицата затрудняват движението по основните пътища в Румъния. Повече от 100 селища са без ток в централната и северната част на страната. Закъсняват или са отложени влакове и полети, съобщава БНР.

Отменени 13 пътнически влака, 6 са блокирани повече от 7 часа, като причини са заледяването на релсите и паднали дървета. Пътниците в композицията близо до Сочава - Северна Румъния са във вагоните без електричество и отопление вече 12 часа.

Спасителни екипи са доставили топли напитки и одеяла. Отменени са и 17 полета от най-голямото букурещко летище Отопе. Полицията апелира да се пътува само при крайна необходимост и с оборудване за зимни условия автомобили, като се правят проверки за наличието на вериги.

Кметът на румънската столица уволни техническия директор на градския транспорт, защото вчера един от трамваите дерайлира и блокира за 10 часа движението в района. Причината за аварията са непочистени кабели на контактната мрежа.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5779 |28.11.2010 Барозу: В Европа се надига eкстремизъм . 3| 13121 |12.11.2010 Фитнес за кучета - добър начин за харчене на европари . 2| 5437 |25.10.2010 Първият чернокож кмет избраха в Източна Европа . 9| 4942 |06.10.2010 Сорос обвини Германия за кризата в Европа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads