Реклама / Ads
8| 2589 |08.03.2024 НОВИНИ

Борисов: Разговорите започват утре, Асен Василев не може да остане финансов министър

.
Бойко Борисов Източник: БГНЕС
"Mисля, че Асен Василев не може да остане финансов министър". Това заяви днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Първата среща с ПП-ДБ ще се състои утре в 18:00 часа, обяви той.
 

Ако продължават да правят поголовни смени, дори когато са в оставка, да сключват договори за близо половин милиард лева, да сменят ръководството на АПИ, когато са в оставка, да си слагат свои заместници, аз мисля, че Асен Василев не може да остане финансов министър. Ако Мария Габриел може да работи с него, да работи", коментира  Борисов. 





Той предложи "оферта": "ГЕРБ вземаме всички министри, даваме им външно министерство и да гласуваме регулаторите само с техни хора".

 

Той посочи, че е останал трогнат от поканите на"Продължаваме Промяната – Демократична България" да присъства на разговорите за правителство. Разбирането му обаче било премиерът да води преговорите за кабинет, който може да ръководи.

 

"Аз за първи път разбрах, че министрите, управлението на страната, е второстепенно и всъщност ние сме държава на регулаторите”, посочи още лидерът на ГЕРБ.

 

"Това щедро предложение да разделим 50/50 регулаторите нито е конституционно, нито е правилно, нито е морално", добави той.

 

"Вече министрите нямат никакво значение? Ето тогава една оферта – ГЕРБ вземат всички министри, даваме им МВнР и съответно да предложат регулаторите да ги гласуваме само с техни хора", предложи лидерът на ГЕРБ на ПП-ДБ. 





"Утре започват преговорите, продължават в неделя, Габриел си избира министрите, договаряме се, едновременно с това говорим за регулаторите, за съдебната реформа, и когато сме се разбрали, след 1, 2, 3 дена решаваме какво правим", обобщи той.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 2523 |08.03.2024 "Абсолютно изправен е". Гвоздейков отрече да има проблеми с медицинския хеликоптера . 5| 2618 |08.03.2024 АКФ: Единствено в авторитарните и тоталитарни режими гражданските организации са публично заклеймявани . 5| 8256 |08.03.2024 Освен БТР-и, България изпраща и самоходни гаубици на Украйна . 0| 2441 |08.03.2024 "Тренд": 67% от българите планират да подарят цвете на 8 март

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads