Реклама / Ads
15| 5619 |21.03.2012 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

“Черна каса” глътнала 8 млн.лв. от лекарства за онкоболни

.
Георги Кадиев
Бойко Борисов се кълнеше, че няма "черна каса". А както се видя само от 8 лекарства са потънали повече от 8 милиона лева, с които е била ощетена държавата. Става дума за медикаменти за лечение на онкологични заболявания, които са били завишени със средно 386%. Това заяви ексдепутатът и кандидат за кмет на София на БСП Георги Кадиев в студиото на Нова ТВ.
 

 

По думите му тези пари са били раздадени, но едва ли той е човекът, който може да каже кои са хората, които са ги получили. От това със сигурност са спечелили производителите на лекарства, дистрибуторите и най-вече хората, които са създавали тези правила.

 

Няма съмнение, че хората, които създават такива порочни правила го правят с определен мотив. И според мен единственият мотив е корупция, коментира Кадиев.

 

Той припомни, че през 2010 година е бил последният централизиран търг, когато цените на лекарствата са били много по-ниски. След като тази система е била заменена от децентрализираните търгове, са били създадени предпоставките цените на медикаментите да започнат да вървят нагоре.

 

В студиото на Нова ТВ Кадиев коментира още състоянието на БСП и способността на партията да си върне като управляваща партия в България.

 

Аз напуснах Софийската организация на БСП и не следя от близо какво точно се случва. В момента вървят отчетните партийни конференции по места. Но е обезпокоително, че в членската маса на партията съотношението между младите и старите е 1:10. Питам се дали ръководството на БСП си дава ясна сметка за това и какво прави, за да се промени тази ситуация, заяви Кадиев.

 

Що се отнася до това кой от двамата претенденти за лидери на БСП има по-силна позиция, Кадиев смята, че нито един от двамата могат да разчитат на абсолютна подкрепа. По-скоро членовете и симпатизантите на БСП са разделени между двамата и няма ясен партиен фаворит.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 35| 7827 |20.03.2012 Гамизов съветва за АЕЦ "Белене": Не ставайте заложници . 2| 6337 |20.03.2012 Акционерът на Горубсо-Мадан: Не съм слизал в мините, няма нужда . 52| 6669 |19.03.2012 Дж. Уорлик: Трайков ще е загуба за българското правителство . 17| 6156 |18.03.2012 Костадинов: Енергетиката ни зависи от АЕЦ „Белене”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads