Реклама / Ads
15| 5662 |25.06.2010 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Икономисти: Наесен пак актуализация на бюджета!

.
Кольо Парамов
Парамов и Каролев се разгорещиха по темата добре ли живеем през последните години и кой е виновен за това. Нормална или ненормална би била следваща актуализация на бюджета, бурно дебатираха те и си прехвърляха топката кой колко и от какво разбира.
 

Ако няма спад на потреблението, нямаше да има спад и на местното произвидство, обяви по НТВ икономистът Владимир Каролев. Добре е, че ще има пари срещу реформи, но лошите неща в актуализирания бююджет са много, коментира той. В бюджета се говори, че няма как да се мине без увеличение на разходите, което не вярно. Всички стягат колани, а ние го разпускаме, което е рисково, каза той.

Не може 12 години да се краде от държавата и да се иска за 12 месеца Б. Борисов да я оправи
, противопостави се икономистът К. Парамов, който допусна и втора актуализация на бюджета през есента. Другите държави ни изпревариха с мислене и практика в политиката по доходите. Имаме най-тежката доходна политика, рязко обедняване и необслужване на кредитите. Прекалената слободия в държавата и обслужването само на една каста, на олигархията, доведе до много тежки икономически резултати, съобщи той.

Проблемите в България бяха през периода 1993-97 г., след това повече или по-малко нещата тръгнаха, контрира Каролев. Ако го нямаше "мнимият" резерв, България щеше да е фалирала, скочи той. Личните доходи няма да се решат от бюджета на държавата, каза той. Имало само няколко държави, които решават проблемите на хората и те са Северна корея, Куба и Венецуела. Защо, ако е окрадено нещо междувременно, Борисов си е мълчал, докато гравитираше около НДСВ, попита Каролев. Оставката на Борисов тогава беше, че снимали М. Велчев и други министри да гледат формула 1 от една яхта, обясни Каролев. Според него през последните 6 години реалните доходи на хората се били увеличили със 73%.


Владимир Каролев

- Да, заради това през 2013 и 2015 ще връщаме по 1 милиард и 200 милиона долара, заради М. Велчев, контрира дословно Парамов.

- Вие нищо не разбирате от капиталови пазари, ако отидете в една инвестиционна банка в Лондон, нищо няма да направите, подскочи Каролев. "Бюджетът е супер и ще се оправим", иронизира Каролев и добави, че това било съвсем ненормално според него. Проблемът не бил С. Дянков, а много други министри. Тр. Трайков не бил от тях, а новата му стратегия по енергетика била впечатляваща.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 5441 |14.06.2010 Икономисти: При 15% спад ще има канибали по улиците . 7| 5233 |11.01.2010 Икономисти: Популизмът стабилизира кризата . 1| 5037 |06.07.2009 Икономисти: Незабавна ревизия на бюджета . 7| 5059 |05.09.2008 Излишъкът да отиде за актуализация на държавния бюджет, предлага Капон

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads