Реклама / Ads
16| 3689 |19.07.2023 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Мирослав Севлиевски: Беше ясно още със започването на войната, че трябва да се направи нещо с ”Лукойл”

.
Бившият енергиен министър Мирослав Севлиевски Източник: Сайт на БНР
”Беше ясно още със започването на войната на Русия срещу Украйна, че трябва да се направи нещо с ”Лукойл”, както в Италия направиха - назначиха управител на рафинерията в Сицилия”.
 

Това заяви пред БНР бившият енергиен министър Мирослав Севлиевски.

 

По думите му прекратяването на концесията на "Лукойл" за пристанище "Росенец" е закъсняла с година и половина. Според него това е трябвало да се случи още при правителството на Кирил Петков. 

 

Севлиевски изрази мнение, че хубавото днес е, че по-голяма част от политическите лидери в парламента са се подписали под това проекторешение за прекратяване на концесията на пристанище "Росенец".

 

"Това е посоката, в която трябва да вървим. Не може да се правим, че няма война само на 500 км от нас. Трябва да си даваме сметка, че днешният ден няма нищо общо с дните преди 24 февруари 2022 г., когато Русия нахлу в Украйна. Сега вървим към нова студена война и трябва да си даваме сметка за това нещо. Няма как, когато активите на Руската централна банка са блокирани почти по целия свят, няма как, когато в Русия активите на западни фирми се национализират или подаряват на някого, няма как да продължаваме да е така, както беше досега", отбеляза той.

Бившият енергиен министър каза още, че разговорът след започналата война на Русия срещу Украйна не може да продължи по същия начин.

 

"Кой, кога и как е дал тази концесия е излишен разговор. Условията са били коренно различни тогава. В ония години Русия, Европа и САЩ се обичаха и работеха заедно. В момента не е така", категоричен бе Севлиевски.

 

Той апелира да се прегледа и другата енергийна инфраструктура в България - как се използва и дали се спазват всички европейски норми. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4939 |10.05.2021 Защо този път Шампионската лига не беше турнирът на Реал Мадрид? . 18| 21232 |27.07.2020 Румен Драганов: Ангелкова беше приятелка с разни чичковци в чужбина . 2| 5666 |20.04.2018 Fibank беше отличена като компания на годината . 2| 7471 |03.09.2017 Мирослав Иванов за „Дунарит”: Държавата по брутален път изземва частен актив

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads