Реклама / Ads
3| 4991 |18.08.2010 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

По морето ще плащат данък и лихви за укрит оборот

.
Ежедневни стават вече занъчните проверки, които се извършват по Черноморските курорти.
 
Причина за това са повсеместните нарушения и укрити обороти, които инспекторите на НАП установиха в последните седмици.

Решението проверки да се правят всеки ден е взето след като констатираните вече нарушения са били докладвани на финансовия министър Дянков и министър-председателя Борисов.
Така се разбрало, че един от собствениците на дискотека в Слънчев бряг дължи близо 1,5 млн. лв. за данъци и осигуровки. Той имал 16 фирми, а всеки сезон дискотеката се стопанисвала от ново търговско дружество, но собственост на същото физическо лице.

НАП вече е започнал ревизия на опасния бизнесмен, той ще отговаря солидарно с цялото си имущество за дълговете на фирмата. По време на ревизиите станало още ясно, че 4 от фирмите, които стопанисват развлекателни заведения на плажната ивица дори не са регистрирани по ДДС, тоест твърдят, че годишният им оборот е под 50 000 лв.
Търговските обекти, които продължават да извършват нарушения и след откритото данъчно наблюдение, ще бъдат запечатвани, предупреждават от НАП.

Данъчните вече водят и регистър на луксозните автомобили, които всяка вечер паркират пред заведенията в курортните комплекси. Техните собственици ще бъдат проверени в софтуера на НАП за това дали имуществото им съответства на декларираните доходи, допълват от приходното ведомство.
След първите проверки на НАП над милион и петстотин хиляди лева оборот регистрираха за два уикенда заведенията по Черноморието.

Дискотека в Слънчев бряг отчете над 94 000 лв. приходи само за една вечер, след като проверяващите започнаха наблюдение на всеки касов апарат в заведението.
Варненски нощен клуб започнал да отчита 14 пъти по-големи приходи във времето, когато е проверявана, съобщи изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов, който лично ръководи акцията в морската столица.
На фирмите, за които е констатирано, че укриват голяма част от оборота си, както и на техните собственици и управители, ще бъдат възложени ревизии за последните 5 години.

Според инспекторите на НАП данните, събрани при откритото наблюдение ще са достатъчни, за да се изчисли по аналогия действителния оборот на заведенията за последните години и те да бъдат обложени с укрития данък заедно с лихвите за всички недекларарини приходи назад във времето.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 5031 |14.08.2010 Данъчни в нова акция по морето, Дянков един от тях . 0| 5041 |14.08.2010 НЕК: Без режим на тока по морето . 26| 5242 |13.08.2010 Токов геноцид по морето . 3| 5126 |06.08.2010 Атракционните полети табу за туристите на морето

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads