Реклама / Ads
0| 4812 |12.11.2010 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

ЕС подкрепи устойчивото развитие на железниците

.
Генералният директор на НКЖИ инж. Милчо Ламбрев, подписа декларация за устойчива мобилност на транспорта по покана на Международния съюз на железниците (UIC).
 

Членовете на UIC подкрепят с декларацията си десетте принципа на Глобалната спогодба на ООН, касаеща човешките права, труда, околната среда и анти-корупцията. С този документ UIC изразява намерението си да разпространява тези принципи в сферата им на влияние и да изразява ясно ангажираността си с тях пред широката общественост.

Аз приветствам Декларацията за устойчива мобилност и транспорт, тъй като тя демонстрира ангажимента да се преследва устойчивата линия, да се засилват екологичните предимства, които предоставя жп транспорта и да подобрява екологичните резултати за напред – сподели инж. Ламбрев. „Ние, членовете на UIC потвърждаваме с настоящата декларация съвместното ни желание да допринесем за устойчивото развитие на планетата, за да подсигурим общо бъдеще на компаниите ни”.

Мисията на Международният съюз на железниците (UIC) е да насърчава жп транспорта, за да отговори на глобалните предизвикателства за мобилност и устойчиво развитие. Членовете на международния съюз се стремят да предоставят транспортна услуга с повишено чувство за отговорност и да повишават нивото на клиентската удовлетвореност така, че да отговаря на нуждите и очакванията на крайните потребители. Целта е чрез пътуване и превозване на стоки, железницата постепенно да се превърне в предпочитан вид транспорт. А това ще се постигне чрез бъдещо подобряване на безопасността, надеждността, точността, чистотата, удобството и екологичните предимства, чрез независимо и колективно насърчаване на технологичните нововъведения, чрез поставяне на цели като самостоятелни компании и на регионално ниво и чрез провеждане на съвместни проучвания за най-добрите практики и процедури.

Членовете на съюза работят активно за да допринесат за намаляването на вредните емисии на въглероден двуокис на национално и глобално ниво, чрез предоставянето на възможности за модални смени с други видове транспорт и чрез работата да се повиши енергийната ефективност на железниците. Приносът към опазването на околната среда ще обхване и намаляването на шума и на другите влияния – не само от жп операции, но също така и от всичките съоръжения, включително и гари, фабрики, депа и други дейности.

Общите действия на организацията ще допринесат за глобалното опазване на околната среда чрез защита на биоразнообразието и чрез ефективното използване на рециклирани природни ресурси, включително и използването на земята и строителните дейности. Чрез насърчаването на смяната на видовете транспорт и като се подобрява транспортния капацитет на железницата, членовете на съюза ще отговарят на очакваните нужди от превоз в настоящия момент и в бъдеще.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5573 |02.11.2010 Борисов горещо подкрепи АЕЦ "Белене" . 0| 5665 |13.09.2010 Ръст по ОП "Регионално развитие" отчете Плевнелиев . 3| 5215 |23.01.2010 Нужна е дългосрочна стратегия за развитие на България . 1| 5567 |17.12.2009 МРРБ рапортува за резултатите от ОП "Регионална развитие"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads