Реклама / Ads
14| 5778 |21.04.2013 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Станишев: 660 млн. лв. са неразплатените от Борисов и компания пари към бизнеса

.
Лидерът на БСП Сергей Станишев Източник: Булфото
Общо 660 млн.лв. са неразплатените от Борисов и компания пари към бизнеса, обяви на пресконференция в Стара Загора председателят на БСП Сергей Станишев.
 

Той даде ясни примери за ужаснoто наследство на ГЕРБ и за разнебитената държава, която Борисов оставя след себе си. Лидерът на социалистите отбеляза, че само за първите два месеца на тази година бюджетният дефицит е достигнал 732 млн.лв., а фискалният резерв е паднал под законовия минимум. Просрочените задължения на държавата на общините са  280 млн. лв., а невърнатото ДДС е 360 млн.лв. Станишев напомни и за задълженията на болниците, които доближават 470 млн.лв. „Взеха и нов дълг около 5 млрд.лв., които ние всички ще плащаме”, добави Станишев.  

„Подслушването е масово и всеки в България може да бъде негова жертва”, възмути се Станишев. Той отбеляза, че 115 000 телефони са били проучвани от МВР по различен начин, не само с Цецомобила. Според лидера на БСП всеки дребен и среден бизнес, който е неугоден на местния феодал от ГЕРБ или на местното ръководство на МВР, назначено от Цветанов, може да бъде жертва на това. Станишев напомни и за фрапиращите случаи, когато от парламентарната трибуна Цветанов набеди лекарите от Горна Оряховица за убийци.

Председателят на социалистите изтъкна, че вместо да се борят реално с престъпността, ГЕРБ търсят икономическа и политическата изгода за себе си. „Това безобразие трябва да бъде прекратено и да бъде разследвано докрай, за да живеем в свободна и нормална държава”, категоричен беше Станишев.

„Борисов и Цветанов са едно. Не вярвам Борсов да не е знаел за подслушването”, отбеляза лидерът на БСП и добави – „нали знаете кой е главният организатор на изборните технологии на ГЕРБ, на манипулациите и фалшификациите, на притискането – началникът на предизборния щаб на ГЕРБ”. Председателят на БСП обърна специално внимание на доклада на Държавния департамент на САЩ, който дава много точна характеристика на резултатите от управлението на ГЕРБ. Според доклада водещи проблеми за страната ни са корупцията, подслушването и натиска над медиите.
 
„ГЕРБ ще паднат от власт, ще бъдат в изолация, страната ще се прочисти от това зло”, каза лидерът на БСП. Той изтъкна, че пътува из цялата страна и за разлика от ГЕРБ не се страхува да се среща с различни хора. „Все повече хора са с ясното съзнание докъде ГЕРБ докараха икономиката, държавата и всеки един гражданин”, каза Станишев. Той призова българите да гласуват, защото това е възможността им да направят промяна. „ГЕРБ се държи като варварска орда. На това трябва да се сложи край веднъж завинаги”, подчерта председателят на социалистите.

„Още 4 години управление на ГЕРБ означава фактическа диктатура, съсипване на държавата и икономиката. ГЕРБ ще заложат на репресии”, каза Станишев на среща със симпатизанти. Той изрази увереност, че БСП като водеща сила ще бъде гръбнакът на следващото управление с премиер Пламен Орешарски. Станишев изтъкна, че не става въпрос за правителство тип Беров, или тройна коалиция. „Трябва ни силно правителство, което да даде силна перспектива за България”, каза лидерът на БСП.

В Стара Загора Станишев се срещна с ресторантьори. Те споделиха с него, че основният им проблем е спадът на оборотите. Тревожните дании сочат, че оборотите при кафенетата са паднали с 80%, а в заведенията за хранене – 30-40%. Собственик на заведение сподели, че от 86 работни места е бил принуден да съкрати 40. Станишев изтъкна, че заради политиката на ГЕРБ са загубени стотици хиляди работни места. По отношение на забраната за пушена на обществени места лидерът на БСП заяви, че трябва да се върне старото положение, при което имаше разделени помещения за пушачи и непушачи. Според Станишев е необходим достатъчен период, за да могат собствениците на заведения да си върнат направените инвестиции.  
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 6196 |24.10.2012 Накрая: Борисов минава по готовия Дунав мост 2 . 13| 9705 |20.10.2012 Путин и Борисов за сделката "Южен поток" - мирно-свободно . 9| 5790 |06.09.2012 Борисов: Добре е ЕС да си направи собствена фирма за газ . 5| 6457 |18.05.2012 Синдикатите: Борисов иска да помогне, но идеята му е невъзможна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads