Реклама / Ads
0| 5520 |22.08.2023 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Teзи маратонки винаги ще са на мода! Емблематични модели на марка adidas!

.
Историите на култовите модели на adidas са пълни със спиращи дъха обрати, които не отстъпват на епичните сюжети на най-добрите телевизионни сериали. Триумфалното им шествие по света, филмовите и сценичните изяви и връзките със знаменитости са ги превърнали в евъргрийни, които са желани и до днес.
 

Кои маратонки adidas винаги ще бъдат топ?


adidas Stan Smith – силата на простотата


По-малко означава повече – това важи на 100% за маратонките adidas Stan Smith. Класическият модел дебютира през 1964 г. като обувки за тенис. Тяхната семпла бяла горна част с троен ред перфорации и контрастни детайли на езика и петата се комбинират, за да създадат перфектния дизайн.  През следващото десетилетие обувките са кръстени на звезда, спонсорирана от тогавашната германска марка и благодарение на рекордните продажби влизат в „Книгата на рекордите на Гинес“. Това са едни от първите маратонки, които преминават границата между света на спорта и стрийтуеъра, превръщайки се в съществена част от ежедневните стилове. Голямото им завръщане през 2014 г. само затвърждава легендата им.  Днес класическата версия в бяло и зелено се предлага в почти непроменен вид, но можеш да избереш и варианти в бежово, червено или златисто, както и модели, украсени с маркови брошки. Независимо от детайлите, тези обувки са гарантиран хит на улицата – ще се убедиш, когато се снабдиш с тях!


.

adidas Superstar – звездна кариера


Подобно на много други емблематични стрийтуеър маратонки, adidas Superstar също имат спортна кариера. Характерните елементи на Superstar като стабилизиращата стъпалото кожена горна част, подметката със зигзагообразна шарка и известната подсилена „мида“ върху пръстите, са проектирани с оглед на нуждите на професионалните баскетболисти. През 1969 г. играчите от лигата проявяват интерес към новия модел, изоставяйки маратонките, които са били популярни на баскетболните игрища. През 80-те години на миналия век те придобиват звезден статут благодарение на рапърите от групата RUN DMC. Днес дизайнерите експериментират с материалите, като понякога заменят лицевата кожа с велур или изкуствена кожа и дори изоставят традиционната черно-бяла цветова схема. Така че нищо не ти пречи да създадеш уникална колекция от суперстари, сред които черно-бялата класика ще бъде на почетно място.

 

adidas Gazelle – експлозия от цветове


Зад създаването на модела adidas Gazelle стои самият Ади Даслер и неговата мания да проектира спортни обувки с възможно най-добри качества. Затова създадените през 1966 г. маратонки се отличават с ниска, подплатена яка, прилепващ към крака език и подметка с грайфер. Обаче по-късната им популярност се дължи преди всичко на впечатляващия им дизайн. Горната част от мек велур, контрастираща с три бели ивици, и Т-образният панел на пръстите определят нова посока в дизайна на adidas. Обувките бързо стават популярни сред субкултурите, особено в Обединеното кралство, където моделът Superstar не монополизира вниманието поради по-малкия интерес към баскетбола. Знаменитости като Мик Джагър, членове на групата „Оейсис“и Кейт Мос също харесват велурените маратонки. Днес Gazelle е един от най-известните ретро модели, който все още се възобновява и се предлага в много ярки цветове и варианти. Добави ги към колекцията си!


.

Модели като Stan Smith, Superstar и Gazelle са нещо повече от обувки – те са част от историята на уличното облекло и икони на поп културата. Посети магазин на Sizeer и открий кои емблематични модели ще ти подхождат най-добре!

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 6768 |03.12.2021 Арх. Весела Мирянова: „Това ли е най-доброто?“ е въпросът, който винаги ни държи в безупречна форма и на лидерските позиции на пазара . 0| 4029 |03.11.2021 Xbox със свой собствен дизайн мъжки маратонки Аdidas . 3| 5537 |22.02.2021 Красен Станчев: Субсидиите водят до икономически растеж, но не винаги свършеното е добро . 1| 5141 |11.10.2010 Дянков: Винаги нещо му е куцало на здравеопазването

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads