Реклама / Ads
3| 4735 |09.05.2008 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Уникален музикален фест събира Bjork, Stereo MC’s, Franz Ferdinand и Editors

.
Мелт ще се проведе на полуостров Ферополис обграден от езерото Гремин в Германия. Разположен срещу спираща дъха пропаст на фона на огромни машини Мелт ще комбинира техно битове, китари и хип-хоп.
 

Със своето чувство към съвременната музика и с цени далеч от стандартните, Мелт се установи сред  Европейските фестивали като незабравимо музикално изживяване, което се издига над всички стилове. Фестивалът бе избран за най-популярният open air (фестивал на открито) от читателите на немските списания за музика и стил Intro, Groove и De:Bug. Поради огромния интерес към събитието, организаторите решиха да добавят и трети ден към фестивалната програма.

 

 

През 2008 ще бъде единайстото издание на фестивала, който ще се проведе между 18-20-ти юли. Повече от 80 изпълнения на живо и ди-джей ще бъдат представени на шест сцени. Подгряването на публиката започва в късният следобед, а последните бийтове не спират дълго след като слънцето отново се е появило над езерото. Ето и  информация за някои от най-интересните изпълнители.

 

Bjork – Исландката притежава „уникален стил”, който всъщност се разпростира върху много други стилове. Ще ви отегча ако започна да изброявам наградите и номинациите й, но ако има някои от вас, които не са чували за нея (в което силно се съмнявам) , нека видят това клипче:

 

Bjork - Bachelorette


 

Stero MC’s – една банда добре позната на българската публика. Издават своя дебютен албум в далечната 1989г, но стават популярни със своя четвърти албум – Connected. Той е избран под номер 2 от британската класация за албуми и получават наградите Brit за най-добра група и най-добър албум. На много места биват определяни като hip-hop изпълнители, но тяхната музика трудно може да се побере в тази рамка.

 

GusGus – Нестандартен музикален колектив. Родом от Исландия този проект е съставен от много разнообразни изпълнители. Сърцето на групата се състой от трима изпълнители (President Bongo, Earth и Biggi Veira ), които имат 6 албума зад гърба си. Тяхната музика е с електронна насоченост, но във всичките си албуми те включват живи инструменти и винаги се оптитват да правят „оригинална” музика.

 

Gus Gus - Ladyshave

 

 

    Booka Shades са считани за ветерани в немската електронна музика и имат утвърдено място на световната хаус и техно сцена. Концентрират се върху изпълненията на живо като обикалят музикални фестивали от 1992г. За всичките тези години имат издадени едва 2 албума и няколко клубни хита. Записват диск за компилацията DJ Kicks на известния германски лейбъл К7, който се радва на огромна популярност. Независимо от това, те ще останат в сърцата на феновете с изпълненията си на живо.

 

 

Ellen Allien се занимава с електронна музика от 1989 година. Създава собствен лейбъл BPitch Control през 1999. Музиката и се определя като смесица между техно и електро в същия момент се долавят и експериментални елементи. Отделно пее на английски и немски и твърди, че черпи своето вдъхновение от обединяването на Берлин.

Ellen Allien - Down

 


Kissy Sell Out - е един от най-обсъжданите ди-джей напоследък. Неговото турне обиколи Австралия и Европа, пуска на всички големи музикални фестивали във Великобритания и е известен с енергичните си сетове. Това разбира се, не остава незабелязано и Radio One подписва договор с него за собствено радиопредаване. През изминалата година работи над синглите на Gwen Stefani,Тhe Sugababes, Mark Ronson, Calvin Harris и Тhe Human League. 

 

Mr. Oizo e проект на френският продуцент Куентин Дюпу придобива известност с песента Flat Beat, която е използвана за рекламата на L’evis.

 

Mr. Oizo - Flat Beat


 

   

Modeselektor– Поредното немско дуо (Гернот Бронсерт и Себастиан Зари) занимаващо се с музикални експерименти от началото на 90-те, когато и двамата пускат в поредица ъндърграунд фестивали. Музиката им варира от IDM и електро до хип-хоп. Те продуцират всичкта си музика на създаден от тях софтуер . През 99-та започват да работят в сътрудничество с Ellen Allien и подписват договор с нейният лейбъл BPitch Control.

 

 

 

Miss Kittin & The Hacker – Един от най-класическите дуети в техно музиката, създатели на някои от рейвърските химни от началото на 90-те. Запомняща се ще остане тяхната работа за лейбъла “Gigolo” основан от DJ Hell. Освен като ди-джей французойката Miss Kittin пише песни и пее. The Hakcer – също с френски произход започва да пуска музика на 17 години. Двамата работят съвместно дълги години, но въпреки това издават и много соло албуми.

 

Miss Kittin & The Hacker - 1982

 

   


Steve Bug– още едно голямо име в електронната музика. Той пуска дийп-хаус като се занимава с това от 1991г. Името му присъства в безброй ремикси, компилации, партита и тн. Създател на известният лейбъл Poker Flat Recondrings.

 

 

Ферополисе се намира близо до Графенхайнхен в сърцето на триъгълника между Лайпциг, Дрезден и Берлин. Най-близките летища са: Тегел и Шонефелд ( на около 80 мин с автобус) както и Хел/Лайпциг (1 час с автобус).

Йорго Пецас 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4900 |08.05.2008 България включена в американски пътеводител . 1| 4977 |08.05.2008 България примамва американци за туризъм . 0| 7294 |07.05.2008 Празниците били много успешни за нашия туризъм . 0| 5366 |07.05.2008 Националният борд по туризъм се отчита

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads