Реклама / Ads
9| 8453 |06.11.2015 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

М. Велчев се слага на В. Горанов заради грабежа на Виваком

.
Милен Велчев си пали пурата
Министър Горанов е един достоен човек. Той се опитва да прави нещо полезно по отношение на МВР. Е, обяви намеренията си след изборите, но кой политик би го направил в навечерието на вота, като знае, че ще загуби.
 
Така изчетка бившият финансов министър Милен Велчев своя колега Владислав Горанов по повод скандалите и протестите на служителите от сектор "Сигурност" по бТВ. Истината е, че не може България да си позволи да харчи толкова пари за вътрешна сигурност. При слаба ефективност.

Познавате ли някой политик, който да предложи такава мярка в навечерието на избори? Аз напълно оправдавам нежеланието да се обсъжда тази тема в навечерието на изборите. Продължи с голямата баданарка Велчев, който се прочу не с нещо полезно за обществото, а с това че игра карти на една яхта в Монако с контрабандиста Иван Тодоров-Доктора. Също и с емитирането на външния ни дълг, от което страната загуби милиони.

За мен седващия бюджет е един добър стабилен бюджет. Той разчита на европейски фондове.

Велчев, който се опитва да прокарва руски олигархични интереси в България заяви още, че дълбоко се съмнявал, че държавата ще може да си върне в пълен обем парите от КТБ. Не обели и дума обаче, че лично участва в схеми, които пречат това да стане. Според него името му и това на брат му Георги били замесени неизбежно в сагата около БТК, защото предсталявали руската ВТБ Капитал. От месец май дължимите 150 млн по мостов заем не са платени. Единият от собствениците - Цветан Василев - се укривал в Сърбия и нямало кой да рефинансира. Ние разполазаме с документи, че истински собственик е Василев, а не Косарев. В такава ситуация следват логични действия, опита се да се измъкне Велчев. Той не спомена, че става дума за колосална далавера, която ще ощети страната с около 600 млн евро. И че всъщност Виваком не се предлага на външни купувачи, а чрез неговия покровител Спас Русев на фирма, зад която се подозира че стоят той и депутатът от ДПС Делян Пеевски.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 8923 |28.10.2015 Братя Велчеви продават БТК от името на ВТБ, в Москва не знаят . 8| 5805 |04.03.2015 Борисов: Искаме размразяване на "Набуко", не слагаме кръст на "Южен поток" . 5| 5384 |23.02.2015 Тристранката подхвана дълга, Горанов се дърпа . 27| 9466 |11.02.2015 В. Ахундова: Горанов е сред основните ликвидатори на КТБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads