Реклама / Ads
0| 5183 |05.09.2008 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Влязохме в „новия” летен туристически сезон

.
Хотелите по Черноморието са смъкнали цените с 25-30%. Край Варна е пълно с баби и дядовци от Германия и Англия. В Слънчев бряг имат много изгодни оферти за септември и за българи.
 

Още от 30-ти август всички хотели по българското Черноморие смъкнаха цените за услугите, които предлагат средно с 25%, тъй като за жалост отпускарският сезон вече е към своя край. В Слънчев бряг четири и петзвездните хотели дават стаи дори на половин цена. Например с от 120 на 60 лева или с 30 на сто отстъпка от 90 на 60 лева, а за две и три звезди можете да минете и с 40-50 лева на вечер.

hotel3.jpg

В хотелите Sol Nessebar, наричани от местните хора по морето хотели на Милен Велчев например цените са паднали от 75 лв. на 54 лв. за легло, като гостите трябва сами да поемат храната си.

В Китен обаче нещата стоят другояче. В един от хотелите там цените са паднали до учудващите 30 лв. за човек с офертата “All inclusive”. Това обаче в никакъв случай не означава, че наистина всичко е включено. В предложението от град Китен са се изтарикатили и са сложили такса от 5 лв. за паркинг. Разбира се всеки нормален българин ще си спре колата до хотела, а не в центъра на курорта. Другата причина за ниската цена в южния ни курорт е, че плажът се намира на половин километър от зданието. По този начин туристите са предразположени за сутрешен джогинг преди да се топнат във водата.

Заради спада на цените по морето пък курортите край Варна се напълниха с възрастни германци, които са решили да отдъхнат или може би да закрият околосветското си пътешествие у нас. Някои от по-бедните пък се възползват от ниските цени и идват да почиват в к.к. „Св. Св. Константин и Елена” или на „Златни пясъци” за без пари.

hotel1.jpg

Ако обаче и вие сте решили да се възползвате от летните промоции по Черноморието, то именно сега е моментът да стегнете багажа и да побързате, тъй като поне в следващите няколко дни синоптиците обещават слънце и топла морска вода. В някои от по-скромните курорти при хазяйките от третата възраст цените са паднали до 9-10 лв. на нощувка, каквато беше впрочем цената преди 7 години през силния летен сезон в страната ни.

Със спада на цените сред хотелиерите очаквано и кръчмите смъкнаха безумно надутите 4 лв. за шопска салата, които тарашеха от курортиста срещу 300 г. домати и краставици. В момента с нормално за региона ядене и пиене туристите могат да минат и с 20 лв., като се има предвид, че сумата през август беше недостатъчна дори и за скромна християнска вечеря.

hotel2.jpg

Васил Василев

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 11992 |25.08.2008 България е в Топ 10 на туристическите дестинации в Източна Европа . 5| 5289 |19.08.2008 Нагли строители по морето чукат и тракат в пика на сезона . 0| 6285 |28.07.2008 България е сред 10-те най-етични туристически дестинации за 2008 . 1| 5442 |27.06.2008 Недоволните туристи ще могат се оплакват в сезонни приемни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads