Реклама / Ads
2| 3750 |23.02.2024 БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ

Защо Тайландските Малдиви - Ко Липе, ни разочарова?

.
О-в Пукет е предпочитан и заради доброто си местоположение. От него бързо и лесно се стига до прекрасни острови наоколо. От няколко места ни препоръчват  Koh Lipe, близо до границата с Малайзия. Наричат го Тайландските Малдиви. Водата е уникално синя, пясъкът бял, а само да стъпим във водата и ни наобикалят рибки.
 

Избрахме хотел точно на брега на морето. Малки цветни къщички, пръснати в градина, но не останахме очаровани… Нито от тях, нито от острова. Подробно ще ви разкажа за цялото ни преживяване във видеото на Професия турист.

 

До Ко Липе стигаме с бърза моторна лодка, като сменяме лодките на Ко Ланта. Пътят е общо 5 часа, което е доста дълъг преход.

 

Островът е част от национален парк и стремежът на местните е да го запазят максимално натурален. Има три основни плажа - Sunset Beach, Sunrise Beach и Pattaya Beach. Спокойната, чиста вода прави Ко Липе идеален за гмуркане с шнорхел, като 25% от световните видове тропически риби се намират в района.


.

Островът е малък и бързо се обикаля. Има една главна търговска улица, на която са разположени повечето заведения, барове и магазинчета. Хубави ресторанти има и на брега на морето, от които можете да се насладите на красивия залез. Популярен е сред хората, които търсят спокойна и романтична почивка. Островът е предпочитан и от доста българи, които избират да живеят тук по няколко месеца.

 

Хотелите са малко, като повечето са къщички, пръснати сред палми и зеленина. Плажовете са с бял пясък, а водата е прозрачно синя. Има доста малки плажчета, предлагайки уединение. До тях се стига само с лодка или по тесни пътечки през непроходима джунгла.


.

Този остров ще ви хареса, ако търсите по-натурално изживяване. Странна смесица от луксозни европейски заведения и хотели с липсващи елементарни удобства, като топла вода и климатик. А цените – не си мислете, че е евтино. Вероятно има и комплекси, предлагащи пълен лукс, но сумата за няколко дневен престой въобще не си заслужаваше. Атмосферата също е различна. Искрените тайландски усмивки от други части на страната, тук ги няма.

 

Но Ко Липе привлича своите туристи и хора, предпочитащи точно този начин на живот. Островът е желана дестинация от изключително много чужденци, повечето от които европейци. За мен е едно изживяване, което със сигурност ще запомня...и няма да повторя.

 

Още полезна информация вижте в Професия турист и се абонирайте за канала ни.

 

Автор: Адриана Русенова

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3021 |23.02.2024 Пет идеи за подарък на любимата за Свети Валентин и след това.... . 0| 4022 |22.02.2024 Kак да се подготвиш финансово преди да напуснеш работа? . 6| 6001 |21.02.2024 Френски фирми в България страдат от липса на работници, внасят си от Франция . 0| 3656 |21.02.2024 Възможностите за бизнеса в дигиталното пространство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads