Реклама / Ads
18| 9452 |22.03.2024 ГЛАСЪТ

Копейките и готиното бъдеще без НАТО: Копайте, копайте, ние сме от отдел „Пропаганда“

.
Един умрял. Пред небесните двери го посрещнали двама: „В рая или в ада? – попитали те. „Разкажете ми нещо да се ориентирам“, - помолил човекът. „В рая пада голямо учене, вечер пишеш домашни и зубриш формули и стихотворения... А в ада си пиеш водката и бирата, а пред теб танцуват стриптизьорки“, - отвърнали костюмарите. Мъжът без да се замисли избрал ада. Тутакси го хвърлили яма пълна с л…а му заповядали да копае. „Но нали казахте че…“. – проплакъл мъжът. „Копай, копай, ние сме от отдел „Пропаганда“…“, - обяснили кратко онези от портала.
 

От партия „Възраждане“ са от същия отдел. Обещават светло бъдеще на всички, които се откажат от прогнилия Запад и се ориентират към благините, предлагани от чичко Путин.

 

Тази „червена нишка“ пронизва цялото тяло на проектозакона на Костя Костадинов за излизане на България от НАТО. Вкараха го в парламента месец след коато неколцина депутати на Костадинов участваха във форум на управляващата „Единна Русия“ в Москва. Очевидно им е трябвало известно време, за да съчинят подходящ текст в изпълнение на указанията, получени на Червения площад или на червеното килимче в руската столица. А може и сами да са стигнали до тази гениална идея.

 

Стилът на текстовете в проектозакона е копие на съветската агитация от 60-те години на м.в., когато комунистическата пропаганда възхвалява живота в СССР и сочи гневно врага НАТО.

Нашите копейкиновци написали в мотивите: „Продължаващото членство на България в НАТО е не само вредно за отбраната и въоръжаването ни, но и става все по-опасно за суверенитета ни и за националната сигурност на България“.

 

И още: „НАТО е репресивният апарат на САЩ, където държавите-членки са всичко друго, но не и равнопоставени партньори". Да настръхне човек.

 

Всеки, който не е в кома, е наясно, че това е една голяма глупост. България не е в състояние сама да се защити при възникване на военен конфликт или агресия от по-големи и силни държави. Но явно Костя ни подсказва, че ако сме в прегръдката на Путин никой няма да смее да ни закача. Е няма да пътуваме свободно, нито ще се изказваме свободно, ще се возим на москвич, а синовете и внуците ни ще мрат някъде в Украйна, но пък ще получат медали. Посмъртно.

 

Копейките са наясно, че номерът с проектозакона няма да мине, но целта им е да се шуми, ако може и скандал да стане, за да се стигне до обсъждане на темата в парламента. Пък и обществените медии ще им дадат думата с аргумента за „алтернативно мнение“. Защото, нали, това му е работата на отдел „Пропаганда“.

 

В момента 32 държави членуват в НАТО, между които такива като Германия, Великобритания, Франция, Италия, САЩ, Испания, Канада, Турция, Нидерландия, Чехия, Португалия, Люксембург, Норвегия и др. Повечето от тях са водещи икономики в света, страни с най-висок стандарт на живот. Глупави ли са гражданите там, та не проумяват „истините“, с които ни заливат копейките?

 

Членуването в НАТО е доброволен акт. Народите и политическият елит на 32-те държави са проумели, че единствено колективната сигурност е гаранция за свободно развитие на демокрацията и икономиката. По същите причини и България е член на това съдружие.

 

Просто е за проумяване, но трябва да има нещо в черепната кутия, с което да го направиш…

 

Пропагандата не превръща хората в идиоти. Тя изначално разчита на идиоти. Стар лаф, но още е валиден.

 

Хора, новините днес са пълни с лъжи, пропаганда и манипулации. Вярвайте само на проверени източници, ползващи се с голямо доверие като карти таро, хороскопи, разположението на ретроградния Меркурий, предсказанията на шамани, Костадин Костадинов и говорителя на Кремъл Песков. Чака ви приказен живот, дано ви се падне удобна лопата…

 

Копайте, копайте. И слушайте копейките, ще ви заведат на прекрасно място. После да не ревете.

 

Емил Азар

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 39| 25281 |21.03.2024 Драги дами Габриел, Назарян, Сачева и Петкова, да поговорим откровено за мафията, а? . 16| 8343 |20.03.2024 Манол Глишев: Защо не говорим за слона в стаята? . 26| 10130 |19.03.2024 Ротацията: Грешка след грешка, но с ясен финал. Флавий Аеций или варваринът от Кремъл – избирайте . 18| 15196 |18.03.2024 Великите български завоевания: Хора, спрете с простотиите, станахме за смях!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads