Реклама / Ads
41| 8917 |23.01.2015 ГЛАСЪТ

Мнението на Борисов за дамите - като дамските превръзки

.
Борисов до Меркел
Пояснение за заглавието ще откриете в края на изложението. Сега да поговорим за това как Бойко Борисов пусна мухата за жена-президент, а след това я шляпна с мухобойката. Каквото й да каже премиерът - то винаги се отразява на медиите като морска болест.
 
Рече преди седмица: "да вземем да се напънем и да направим жена президент" и настана национална суматоха. Ох, коя ли ще е щастливката. Ама дали не погледна към мен?... Как да привлека вниманието му... Радини вълнения, както се казва, плюс някои прибързани изводи.

Борисов толкова години вече е във властта и пред очите ни, че би трябвало да го познаваме по-добре и да не се връзваме на всеки негов лаф. Той никога, ама никога не би дал нещо другиму, ако смята, че му принадлежи по право. Случаят с президентския пост е точно такъв. Затова като видя колко насериозно някои приеха думите му на онзи женси форум на ГЕРБ, Супермен ни посъветва да изпуснем въздуха. По-полека, само се пошегувах. А усмивката му само 12 карата, заради народните неволи.

Разочарованието си остава за наивните, които приемат всичко за чиста монета. Сълзите - за фатално влюбените, които въобще не са малко. Бойко може спокойно да разчита на българите. Те носят на тъпи шеги и за силния на деня са готови дори на неуместни неща.  

Такива са особеностите на българското нерационално мислене. Колкото до Героя, обяснението е просто. Като активен кортаджия Борисов няма как да не е мечтал за голям шлем. Нищо че не е професионалист. Той и в политиката влезе от аматьорската лига, но превзе всички върхове. Президентският пост го привлича, както купата на Австралия оупън Гришо. Или като магнит - топлийка. Ще си паснат като мъжко и женско.

Това мнение се насажда от доста време и вече свикнахме с него. Всеки кандидат за поста вече изглежда някак неуместно до Борисов. Във въздуха се усеща нетърпение това да стане час по-скоро. Натрапват го и повечето медии, като в същото време методично оплюват сегашния държавен глава Плевнелиев. Той от своя страна се постара да предостави дотатъчо материал. Как само се постара!

Борисов измина своя път в политиката като снегорин. Бе лична охрана на Бай Тошо, след това на царя, главен секретар на МВР, генерал(исимус), кмет на София, премиер, пак премиер. Липсва му единствено трофея върховен главнокомандващ. Казвам трофея, защото Борисов отстрелва най-важните и сладки длъжности в държавата направо с 12-и калибър, сякаш са диви прасета. Само Тодор Живков, Ким Ир Сен и Фидел Кастро все още му съперничат в класацията по титли. Скоро обаче това ще се промени, защото Великият кормчия вече не е там...

Очарован от себе си и вглъбен в собстевните си идеи за бъдещето Бойко Борисов пропуска обаче нещо важно. А то е, че жената е също човек и често е по-упорита от мъжете. Тя, като една баба Илийца, с голи ръце ще изтръгне кола и ще подкара лодката накъдето я води нуждата и желанието.

Свлачище и жена като тръгнат - няма спиране. Това заяви преди време Антония Първанова в ролята си на кандидат за кмет на Кърджали. Че имат общо с природните бедствия са доказали не едно и две наглед крехки цветя в политиката. Който им е ял попарата - знае.

Да вземем любимата на премиера Йорданка Фандъкова - неизменно с най-висок рейтинг. Кротката на пръв поглед педагожка, направо хрисима, когато той е до нея. Но същата жена се пребори с конкуренцията в ГЕРБ, стана министър, а след това и кмет на София. Вярно с подкрепата на Борисов и партийните структури в столицата, но не са малко и нейните заслуги. Само лоялност едва ли е достатъчна. Пребори и мрачна болест, продължава да бори интригите и подводните течения в общината. Е, не е спряла корупцията, да речем, но поне няма шумни скандали и неприлични далавери с името й. Говори се, че дори успяла да спре набезите на #Кой в общината (без да се брои Общинска банка), което си е подвиг по някакъв начин. Това дори патронът й не пожела да направи. Или не може.

За Цецка Цачева пък каквото й да се каже, все ще е вярно. За втори път е начело на парламента - рекорд. С благословията на Борисов, разбира се. И тя ще се отблагодари. Някои я подозират в двуличност, визирайки контактите й с човек, който се счита за душманин на Борисов, но действителността често е по-различна. В смисъл, че душманинът може да се окаже близък приятел на премиера, а медийната пушилка да е за заблуда на публиката.

Не подценявайте и Румяна Бъчварова. Тя води на останалите с тихите си стъпки към върха. Ненатрапчиво, но последователно и упорито. С рефлекси на котка. Със сигурност ноктите й са опасни.

И другите партии имат какво да покажат. Корнелия Нинова, Мая Манолова, Меглена Кунева, Татяна Дончева, Кристалина Георгиева... Българките в политиката неведнъж са демонстрирали енергия и страсти, недостижими за мъжете. Те заплашваха в парламента с шамари свои опоненти, атакуваха министри и премиери, защитаваха каузи - понякога съмнителни, искаха оставки и бранеха с гърди, мигли Eylure и фон дьо тен партийните си вождове. Срещу Борисов обаче нямат шанс. Чарът им за него е като осмомартенски протокол. Обречени са както афганистанската лекарка Мусада Джалал, която искаше да пребори Карзай за президетския пост през 2002. Не успя, защото мачът бе свирен от големите, които диктуват залозите. Тук нещата са повече като в черното тото на футбола, но също тъй предрешени. Отдавна са напазарувани играчи, треньори и президенти на клубове. Защото става дума за пари. За много пари.  

Тъжна констатация, като се замислиш - даже Афганистан ни поведе по политическа еманципираност...

У нас под демокрация се разбира патриархат. Бойко е бог за миряните от ГЕРБ. Дори гръцките богове са част от митология с неизяснен доказателствен материал, докато тук реалитито "Б.Б." е на живо и всички сме на първия ред. Да събираме гилзите. Може би само Щирлиц е бил толкова популярен, докато са давали сериала "17 мига от пролетта" и Къванч Татлъту от "Перла", но за един-два сезона. По-постоянни от триумфа на БББ или ББББ (Бог Бойко Борисов/Бог Бате Бойко Борисов) са само последните места, които заема България във всички класации.

И все пак Той сбърка като призна, че се е кодошил на герберската женска сбирка. Трябваше да остави нещата да се развият от само себе си. Жените сами щяха да му дадат път и да му поднесат лавровия венец. Нямаше толкова да проличи, че ги уважава протоколно, приема ги като сестри и любовници, като майки и домакини, но не ги вижда на върха. Освен това го е страх. Забележете само как поглежда към Меркел, когато е до нея и ще се убедите.

Какви изводи могат да се направят от водевилния сюжет "жена-президент"? Може да сме обрулена държава, окрадена и разградена, но в нея все още има неща, които силно привличат самодържеца. Чувството за власт. Удоволствието от подчинението.

А поуката е: Ако смятаме, че нещо тук не е наред, да се погледнем в огледалото

Сещам се за нещо, което е изрекъл един от най-ярките представители на вождизма - Йосиф Висарионович: Само със страх не можеш да удържиш властта. Лъжата се оказа дори по-ефективна.

Спасението? Не мълчете бе, хора. И от самолет се вижда, че царят е гол. Що сте онемели!

Накрая обещаното обяснение на заглавието. Борисов наистина си сменя мнението като дамски превръзки. И в двата случая се прикрива нещо, известно на всички. И в двата случая прикриваното означава неразположение на организма - разбирай държавата. И в двата случая срокът на годност е кратък. Стават само за еднократна употреба.

Ако ви се струва прекалено натуралистично - идете на лекар. Или си пуснете турски сериал.

 

Мара Затварачката

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 46| 23460 |11.01.2015 КОЙ нареди на Борисов да не пипа Писанчев и Лазаров . 46| 14492 |06.01.2015 Г-н Борисов, спри нацизма! . 42| 13684 |20.12.2014 Л. Местан: ДПС няма медии! Б. Борисов: ДПС има цяла медийна група! . 56| 18069 |15.12.2014 Защо Борисов е толкова добричък с главсека Лазаров?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads