Реклама / Ads
29| 18552 |09.01.2016 ГЛАСЪТ

МВР падна на колене пред бандитите

.
МВР падна на колене пред бандитите. Само за седмица в страната ни станаха две показни убийства и два въоръжени грабежа на банка и заложна къща. Някои хора си отново си задават риторичния въпрос дали мутренските години не са се възродили, но всъщност те никога не са си тръгвали. Ченгетата правят отчаяни опити да разкрият поне един от тежките случаи, но все не им се получава.
 

Ще бъде грешка, ако кажем, че на криминалистите не им достига професионализъм.  Пропуски в уменията им очевидно има, но не това е фатално. Решаващи са "другите" фактори, които докараха вътрешното ведомство до сегашната немощ. Излишно е да се връщаме на темата за хала, на който се намира ведомството. Беднотия  до шия, признават полицаи. Няма пари за най-необходимите експертизи, дори за прах за сваляне на дактилоскопски  следи. А жалбите за липса на мастило и хартия вече се изтъркаха без нещо да се промени. Няма бензин за патрулките, нищо, че ръководството на МВР  се кипри в луксозни возила, с които непрестанно обикаля страната - главно по политически задачи. Някои ще кажат, че това им е работата, но греши. Какво ще инспектират в замръзналото царство?!  Какво положително настъпи от обиколките? Системата е разсипана. Това е. Смазана е от безкрайните структурни промени, голяма част от които са напълно объркващи и взаимоотричащи  се. Причината е, че която и политическа сили да дойде на власт, първата й работа е да разбишка  МВР така, че то да служи само на управляващите. Да е като отряд за поръчки, но и да си трае.  А престъпниците - за тях това е злаен период. Няма власт, която през последните 25 години не се опита да внедри свои хора по върховете на ведомството и то с користна цел. Паралелно с това се извършиха множество чистки на неудобните служители, които в по-голямата си част са доказани професионалисти, опитали по един или друг начин да се противопоставят  на политическите безчинства в полицията. Така можещите отидоха  безславно в историята, а на тяхно място дойдоха куп страхливци, кариеристи, политически угодници, предатели, подмазвачи  и каквото още щете. Кой би посмял да се изправи срещу мафиотизираната  ни държава, ако по цял ден мисли как да оцелее и да съхрани мижавата си заплата? Или да се корумпира, което вече е практика.  През последните години моделът КОЙ успя да превземе МВР, но както предишните управляващи - ДПС и БСП, така днес и ГЕРБ си затварят очите пред контрола на мафията върху ведомството и службите. Признават го вече не само хората отвътре, но и тези, които коват законите в парламента. Но все още ги е страх да го изрекат на висок глас. Премиерът се спотайва, защото това положение го устройва. Декларациите му колко държал на МВР са кухи приказки и никой отдавна не му вярва. 

 

Мафиотската  престъпна група настани на възлови позиции свои доверени хора и така  системата се блокира отвсякъде, без шанс за какъвто и да е пробив на светъл лъч в тунела.  Направи я тотално беззъба за пред бандитите, част от които седят в народното събрание на предна линия. Ако чуете полицаите те ще ви кажат: „Не успяхме да разкрием убийството на Георги от Борисовата  градина, защото не ни дадоха навреме да подслушваме телефоните“, „Не можахме да стигнем до никъде при разследване на екзекуцията на Татяна от Пазарджик, защото ни казаха, че там ще стигнем  до  КОЙ и за това да не пипаме“, „ Прокуратурата гледа на нас като на врагове“. Констатациите на обикновените полицаи са страшни, отчайващи, безнадеждни. Много от криминалистите признават, че ако има политическа воля, най-лесното нещо в тази държава е да се справи с престъпниците.  Ставало за седмица, най-много  две. Но само при условие, че самите престъпници не ги управляват, нали?! Звучи повече от безумно да се питаме кой има най-голям интерес от това МВР  да е на колене. Ясно е, че за тях няма абсолютно  никакво значение дали някой е влязъл в къщата ни и я е опоскал до шушка.  Нито пък, че едни и същи хора вършеят безнаказано по села и паланки и ежедневно издевателстват  над възрастните ни родители като ги унижават, пребиват и по най-жесток начин убиват.  Напоследък да сте чули  някой мастит бандит да е  осъден? Няма и да чуете. В своята безпомощност ченгетата често прибягват до т. нар. "нагласени" свидетели. Тези дела винаги се сгромолясват в съда и изправените на подсъдимата  скамейка си тръгват чисти като момина сълза. За нови подвизи.  Политиците и по-специално ярките представители на политико-олигархичния модел  КОЙ  нямат никакъв интерес от работещо МВР  и служби за сигурност. Защото рано или късно ще стигнат до тях.

 

Сияна Василева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 62| 16120 |18.09.2015 Цв. Цветанов и останалите деца на дядо Вълю-предателя . 34| 18833 |04.08.2015 Безмозъчният тръст на Пеевски хапе предсмъртно . 28| 13834 |29.07.2015 Борисов трябва да обяви предсрочни парламентарни избори . 39| 15399 |08.05.2015 „Тъстът“ на Пеевски изтеглил парите си от КТБ седмица преди затварянето на банката

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads