Реклама / Ads
7| 7379 |16.10.2019 ИНТЕРВЮ

Гриша Ганчев: Борисов показа нулева толерантност към корумпираните изчадия

.
Гриша Ганчев
Премиерът Бойко Борисов показа нулева толерантност към корумпираните изчадия. Това е бъдещето! Държавата трябва да отвоюва футбола. Защото ставаме за смях на цял свят, вече сме дори зад Джибути. Това каза собственикът на футболен клуб ЦСКА Гриша Ганчев пред ”Топспрот”. Ето какво още обясни той:
 

Господин Ганчев, ще има ли ЦСКА нов стадион?

Ще има. Документално всичко е съгласувано. Още на следващия Министерски съвет ще бъде гласувано смесено дружество между ЦСКА и държавата. Предварителното проучване приключи на 15 септември, до 15 март ще стане проектирането. До 15 март 2021-а година ЦСКА ще има нов стадион.

 

Реконструиран, по всички изисквания на ФИФА и УЕФА. Ще бъде най-висока категория. Когато хората идват на мачовете ни, да им бъде комфортно и приятно. Ще бъдат инвестирани 60 милиона лева в новия стадион.

 

Върна ли си окончателно ЦСКА емблемата и активите?

Чакаме кредиторите да си получат парите. И тогава госпожа Дора Милева да дойде и да предаде активите, които сме закупили.

 

Ще заведете ли иск "Централен спортен клуб на армията 1948" да не слага емблемата, която използва в момента?

- Не ги знам 1948 с каква са. Тази на ЦСКА се върна на "Армията". Демокрация е - 1948 да си ползват такава, каквато решат.

 

Да поговорим за треньора Милош Крушчич. Той ли е точният човек за поста?

 

- Аз поемам пълната отговорност за неговото назначение. Той е с отбора от четири месеца и познава отлично футболистите и обстановката. Нов треньор сега нямаше как да вземем. Ще видим докъде ще го докараме. Призовавам феновете да не сменят треньора след всеки лош мач и загуба. Той е младо момче, кадърно. Мисля, че ще се справи.

 

Преговаряхте ли със Стамен Белчев, Любослав Пенев или Стойчо Младенов?

- С никого не съм преговарял. Кой уважаващ себе си треньор ще дойде по никое време? Кой ще дойде сега да вади с голи ръце горещите кестени от огъня?

 

Бойкотират ли футболисти на ЦСКА треньорите?

- Това са фантазии на болни мозъци. Футболистите са професионалисти, получават заплати и трябва да си ги изработват. Нормално е да има спад във формата и върхови моменти, така е в спорта. Важно е треньорът да ги оцели - кои са във върхова форма, те да играят.

 

ЦСКА ще има ли автобус?

- Ще ви разкажа и за автобуса. Една година преди търга за емблемата, фенове от различни фракции дойдоха при мен и ми заявиха, че най-важното е това - да си вземем емблемата. Казаха - ти вземи нея, ние ще купим автобус. Откриха сметка, в която към днешна дата още има... 57 лева. Ще купя и автобус.

 

И доктор нямате...

- Почти навсякъде в Западна Европа големите отбори имат договори с големи клиники. Ние имаме с две. Нашите футболисти не използват стимуланти и витаминчета. Не ни трябва доктор, който да ги дрогира, а след това да ги чисти. Ще продължим така, договор с клиники.

 

Бяхте на среща при премиера Бойко Борисов - Вие, Васил Божков, Георги Домусчиев. Обещахте си честна игра. Вече има ли феърплей във футбола ни?

- ЦСКА винаги е играл и ще играе феърплей. За другите аз не отговарям.

Днес Борислав Михайлов най-после си подаде оставката като президент на БФС.

 

Вашият коментар?

- Браво на държавата! Днес видяхме, че в държавата има държавници. Видяхме го в лицето на Бойко Борисов и министъра на спорта - Красен Кралев. Показаха нулева  толерантност към корумпираните изчадия. Това е бъдещето! Държавата трябва да отвоюва футбола. Защото ставаме за смях на цял свят, вече сме дори зад Джибути.

 

Кой е фаворитът Ви за заместник на Михайлов?

- Нямам такъв, не е моя работа. Само да е човек, който иска да работи и да развива футбола ни, да не пречи, да е компетентен. Да не се напива до 11:00 часа. Батето, лека му пръст, беше единствен - можеше да пие по 24 часа в денонощието, но не го хващаше. Трябва да се налагат младите. Това ни беше голямата борба - на мен и Наско Сираков, от много години е така. Със зъби и нокти се борихме това да стане. Трябва да има ясен правилник във футбола ни.

 

През тези години минавало ли Ви е през ума да се откажете от ЦСКА?

- Няма да се откажа! Няма причина да го направя. Обичам футбола, обичам си отбора. Имаме си цели с партньора ми Инджов и си ги гоним. Инвестирахме немалка сума, продължаваме да го правим. Дадохме достатъчно пари, нормални пари. Проектът ни е като от книгите - добра база, отлична школа, за чудо и приказ, нов и модерен стадион, красавец... Това е!

Феновете искат и трофеи...

И аз ги искам.

 

Кога ЦСКА ще стане шампион? През миналия сезон бяхте близо дори до дубъл...

- Ако можех да правя футболни прогнози, щях да съм Джеф Безос и Бил Гейтс в едно. Победите носят удоволствие, голямо щастие носят. От загубите ни боли, но и тях ги има.

 

Николай Бодуров приключи ли с ЦСКА?

- Задраскал съм го с дебелия флумастер.

 

И него след Галчев...

- Това е положението! Когато от едната страна има добро отношение, коректност, загриженост, а от другата прищевки и негативизъм - така се получава. Не искам да съм обграден от некоректни хора.

 

Друг върви ли по пътя на Бодуров?

Ако тръгне, ще се чуе.

 

интервю на Ангел Домусчиев

за Топспорт

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 31289 |07.10.2019 Стоян Тончев: Отношенията между Борисов и Пеевски са обтегнати, Гешев е неприемлив за САЩ и Европа . 7| 7113 |23.10.2018 Страхил Делийски: Кабинетът „Борисов 3” е основан на връзката власт – бизнес . 13| 14447 |17.10.2018 Методи Андреев: Борисов изпитва комплекс от Путин . 7| 12721 |31.08.2018 Арман Бабикян: Министрите на Борисов са склонни да участват в далаверата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads