Реклама / Ads
0| 5085 |12.10.2023 АРТ ДЖУНГЛА

Арт пространство в сърцето на София приютява автори от страната и чужбина

.
Петък 13 Октомври 2023 отваря врати ново пространство за съвременно изкуство и арт-дизайн.
 

Зад него стоят Теодора Коцева със Soldout.design, Кай Мюлер с Untiled Gallery и Александра Станишева, основател на Virul Foundation.


Локацията на пространството се намира на ул. Цар Асен I. номер 19, централната част на града в квартал с много антикварни магазини и други галерии. Мисията на галерията е да бъдат представени различни автори от България и чужбина, създавайки поле за срещи и диалози в сферата на културата.


Откриването съвпадa и със шестото издание на SAW (Sofia Art Week). По покана на Voin de Voin, новото пространство е включено в програмата с представянето на две авторки, гръцката художничка Марилия Колибири и Кай Мюлер (Untiled Gallery) и Каролина Ромольо Марин поканена от Теодора Коцева (Soldout.design).


Откриването ще се състои на 13 октомври от 18:00 до 22:00 часа.


Паралелните изложби ще се случат на две близки локации, само на 5 минути разстояние една от друга:


Aether Space на ул. "Княз Борис I" 39  до 25 октомври


ул. „Цар Асен I” 19, до 30 ноември

 

За авторите:


Марилия Колибири учи в Атинското училище за изящни изкуства, работи предимно с традиционни материали, т.е. масло върху платно и керамика. Темите, които разглежда  са всичко друго, но не традиционни. Фокусът е върху света на съвременното брандиране и маркетингови техники и прилежащия им естетически език. Картините и скулптурите на Колибири са бързо разпознаваеми, привидно баналните моменти са уловени и лишени от техния контекст. Произведенията на Колибири никога не предават само привидно щастливата атмосфера, която предполагат на пръв поглед. Описани от художника като лупа на консуматорството, творбите, показани за Sofia Art Week, са пъстри и завладяващи със своите мощни жестове и смели цветове.


Каролина Ромильо Марин е кубинско-испанска художничка, която работи предимно с филм, фотография и видео инсталации. Завършила е аудиовизуална комуникация във Факултета по комуникации Бланкерна (Университет Рамон Лул) в Барселона. Работи като продуцент и режисьор на документални и игрални филми. Получава награда за „Най-добър чуждестранен нов режисьор“ на филмовия фестивал в Уинчестър през 2018 г. за филма си „A Different Afternoon“ и „Най-добър танцов филм“ на Mits Barcelona през 2020 г. за „Inside/Outside“. В момента живее и работи в Берлин, където изследва и експериментира с аналоговия формат (16 мм и 35 мм), използвайки движението като език и катализатор за артистичен дискурс. 


За SAW (Sofia Art Week) Теодора Коцева избира филма й: „СИЛАТА ВЪРХУ НАС“ проект, който изследва влиянието на Луната и нейната сила върху индивидуалното и колективното човешко поведение. Чрез движение и съвременен танц всяка планета и звезда оживяват, персонифицирани от танцьори, повлияни от лунната енергия. Проектът е заснет в Хавана на стар 16 мм филм, което му придава символична и изящна текстура. Режисьорката напътства изпълнителите чрез импровизация, движение и звук, като ги насърчава да изследват телата си като инструменти посредством упражнения за дишане и пеене. Резултатът е провокиращо размисъл, задълбочено артистично начинание, което кани зрителите да се потопят в сферите на непознатото и магическото, отключвайки нови перспективи за нашето място във Вселената.

 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5845 |05.10.2023 Амбър Хърд се появи с патерици . 0| 4063 |02.10.2023 Джеймс Камерън едва не загинал при снимки на филм за изгубена подводница . 1| 6299 |30.09.2023 "С полъха на Странджа" - стихове от о.з. полковник Стефан Шопов . 0| 6334 |28.09.2023 Последният филм на Скорсезе скандализира американците

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads