Реклама / Ads
2| 22541 |30.06.2017 АРТ ДЖУНГЛА

Авторката на „Гълъбо “: Искам да унищожа песента, една красива приказка си отиде

.
Много съм разстроена. Проблемът с песента „Гълъбо “ започна още пролетта-април, май. Това каза авторът на песента, превърнала се в тотален хит-Вида Пиронкова. В „Честно казано“ с Люба Кулезич по БиАйТи тя сподели за проблемите си:
 

Извадихме албума и оттам натъка бях забравена от продуцента Игор Марковски, от изпълнителния   Миро. Той самият доскоро ми беше приятел. Беше казал, че където и да отиде пее тази песен по 3-4 пъти на вечер. Пролетта започна странно отношение на Игор. С него бяхме 30 години приятели. Не 3, а 30 години. Ние сме и една зодия-близнаци. Еднакво мислим. Вързани сме в главите. Той започна да се държи особено и да ми праща бележки, че преекспонирам „Гълъбо “ и че егоизмът ми започва да расте. Не можех да разбера. Пусках седмично един път в страницата си песента. Не знам какво беше това. То се засили. Изчаквах

 

Продуцентът  взима парите, аз взимам  10 процента. Казаха ми  други хора за рингтонове , но Игор ми каза, че той ги е дал на телефонните компании.  А всички права на песента аз ги държа. Имам икономически права. Разби ми сърцето, когато Игор каза думата „лапкам “. Каза ми, че аз съм лапачка . На какво основание. Не съм взела и един лев от този проект.  Дадох  ми всички партитури февруари м. г. Предложих му да сключим договор. Утре на 1 юли беше първият запис на „Гълъбо “. Във фейскбук  той ме сравни със злата майка. Искам да унищожа „Гълъбо “. Без договор аз съм единствен собственик.  Законен. Той е продуцент на приятелски начала.  Искам от дисковете  15 на сто, колкото е по закон. Без договор съм продуцент на 50 процента.

 

С Миро се охладихме.  Аз вкарах труда си. Искам да се храня от моя труд. В тази държава трябва да научат да уважават индивидуалният труд. Защо си мислят, че този , който е написал „Гълъбо “ , трябва да  яде мухи. Миро единствен  печели от тази песен и той застана на страната на Игор. Аз не съм ли вкарала нещо в тази песен?! Уж няма да я пее, но всяка вечер си я пее. Аз съм едноличен собственик. Хората в тази страна трябва да се научат да плащат.  „Мюзикаутор “ ми  платиха 12 лева хонорар . Една красива приказка си отиде. Свърши.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5548 |21.05.2017 Цацаров: Не искам извинения от Лозан Панов . 1| 5723 |09.05.2017 Ердоган: Искаме да продължим процеса за членство в ЕС . 1| 5379 |02.05.2017 СФСМВР: Не искаме провалени кадри за министри

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads