Реклама / Ads
64| 14003 |18.03.2015 АРТ ДЖУНГЛА

Фрог научи: Изхвърлят Орлин Горанов и Хранова от военния ансамбъл

.
Орлин и Маргарита по време на концерт
Военният министър и кръгът около него се канят да закрият представителния ансамбъл към Националната гвардейска част и да уволнят легендите Орлин Горанов, Марагарита Хранова и куп още звезди на българската естрада, които са негови солисти.
 
Орлин Горанов, Маргарита Хранова, народната певица Гуна Иванова и други известни изпълнители от ансамбъла се опитали да се срещнат лично с министъра на отбраната Николай Ненчев, но такава им била отказана. Те били посрещнати от медийната съветничка, актрисата Валерия Кардашевска, която кършейки ръце им обещала някакво съдействие, съобщиха източници на Фрог от военното ведомство.

Министърт на отбраната, както и много от другите шефове на ведомството, не присъстваха и на тържествения концерт на гвардейския оркестър и представителния ансамбъл, който се състоя на 3-ти март по случай националния празник. Това също потвърди слуховете за предстоящо закриване на ансамбъла.

Подобна секира като тази за певците и певиците се готви и за групата световни и олимпийски медалисти към военното министерство, чийто шеф в момента е бившият спортен министър в служебното правителство на Близнашки и спортна легенда в кънките Евгения Раданова, научи още Фрог.

От март 2009 г. с постановление на Министерския съвет, военният ансамбъл вече е в състава на Националната гвардейска част като Представителен ансамбъл на Въоръжените сили. Този акт е както оценка за постигнатото, така и разкриване на нови възможности. Артистите заслужено са част от структура с национално значение. Днес Ансамбълът и Гвардейският представителен духов оркестър имат уникалния шанс да работят съвместно на концертния подиум, така както аналогичните структури от НАТО и Русия, които многократно са гостували на българските сцени.
 
В състава на Ансамбъла са квартет „Армейска песен”, фолклорен състав „Ладена”, танцова формация „Алгара” и солистите Маргарита Хранова, Орлин Горанов, Гуна Иванова, Райко Кирилов, Боян Михайлов, Сунай Чалъков, Емилия Валенти, Антония Маркова, Татяна Дупаринова и Вероника Пенчева.
 
Със своята концертна дейност у нас и в чужбина, на големите сцени и на импровизираните площадки близо до хората, Ансамбълът създава естетически модели, възпитава вкус към красотата на голямото изкуство, допринася за укрепване на връзките между гражданството и армията, за популяризирането на българската култура по света и за сближаването на армиите и народите.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 8162 |05.02.2015 Само във Фрог: Цензура приклещи Сатирата . 43| 8731 |24.01.2015 Само във Фрог: Скандал тлее в Сатирата . 4| 5663 |14.01.2015 Фрог научи любимите филми на депутати и министри . 17| 9116 |03.12.2014 Сензация във Фрог: Роднини на Самуил живеят и до днес в Италия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads