Реклама / Ads
1| 7451 |30.04.2013 АРТ ДЖУНГЛА

Ново българско кино по БНТ през май

.
Пет хитови заглавия от новото българско кино излъчва БНТ1 през май. Четири от тях са премиерни за националната телевизия, която е продуцент и копродуцент на филмите.
 

Десантът започва утре от 21 ч. с много награждавания "Аве". Лентата на Константин Божанов получи отличия на кино фестивалите в Сараево, Португалия, Варшава, Хамбург и Кан. В главните роли са Ованес Торосян и Анжела Недялкова. В киноразказа студентът в Художествената академия Камен разбира, че най-добрият му приятел се е самоубил. Пътувайки на автостоп за погребението, той среща 17-годишната Аве. По пътя тя си измисля различни самоличности и въвлича Камен в куп премеждия. "Правилата на ергенския живот", документална изповед на трима българи в Хелзинки, търсещи голямата любов, е на 6 май от 20.45 часа. Филмът вече е зрителски хит във Финландия, където се разпространява от миналата година по кината. А у нас спечели наградата за най-добра документална лента на София Филм Фест. Творбата е смесица от игрално, документално кино и риалити, в което режисьорът Тонислав Христов снима себе си и тримата си приятели Кирил Йовчев, Християн Димов, Зоран Атанасов. На прага на тридесетте всеки един от тях вече е преживял любовно разочарование, но заедно се опитват да намерят верния ключ.

Още едно хитово заглавие ще бъде излъчено на 19 май от 20.45 часа. "Подслон" е за вечния сблъсък между поколенията. Мрачно духовитата житейска история на сценаристите Разван Радулеску, Мелиса де Рааф и режисьора Драгомир Шолев-Шошо представя 12-годишният Радо. Синът на треньора по водна топка Стойчев вече е почти пънкар, но родителят не може да го понесе.

"№1", дебютът на Атанас Христосков и Ивайло Захариев, е на 24 май от 20.45 часа. В ученическата драма участват още Филип Аврамов, Николай Станоев, Ивайло Драгиев, Иво Аръков. Лентата взе две награди "Златна роза" за най-добър пълнометражен филм и актьор на Филип Аврамов.

"Кецове" е на 26 май отново в 20.45 часа. Филмът на режисьорите Иван Владимиров и Валери Йорданов получи признание на Московския международен фестивал и бе показан в Карлови Вари, в Манхайм и Маракеш.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6199 |07.02.2013 STRAUSS ORCHESTRA VIENNA ще бъдат част от новогодишния музикален фестивал през 2013 . 4| 8526 |22.01.2013 "Ягуар" скара наново Халваджиян и bTV . 1| 6509 |13.01.2013 Честит празник на българските кинодейци! . 0| 6979 |01.01.2013 Ако отидете на кино през 2013 г.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads