Реклама / Ads
0| 6657 |09.07.2011 АРТ ДЖУНГЛА

София диша с Mellow Music Festival

.
Днес ще се проведе второто издание на фестивала Mellow Music Festival. Тази година той е посветен на музикалните откриватели и дава заявки да разкрие на публиката в София актуални и не толкова популярни у нас имена и стилове от световната клубна и музикална сцена.
 
За един ден фестивалът ще обиколи парка, улицата и нощните клубове.

Инициативата на списание "Едно" и Столична община "София диша: музика" е част от фестивала и от 14 ч. ул. "Шишман" отново ще спре колите, за да даде път на мелодиите, музикалните инструменти, звуците и хората.

Там на две сцени ще има реге от Roots Rocket Soundsystem, фолк фюжън от "Оратница", импро фюжън от Popara, джаз от Train Station, алтърнатив от Ajabez, хип-хоп от диджеите на Fruit Sessions и Top Stoppers, фънк, както и класика и джаз от студенти от консерваторията, музикалното училище и нов български университет.

Наред с тях по цялото протежение на улицата ще свирят млади музиканти, които ще представят своя авторска музика. Вокалите ще са разнообразни, така както и палитрата от инструменти - традиционни, но и по-необичайни като диджериду, укулеле, акордеон, арфа, кахон.

Организаторите ще оставят улицата да се превърне и в отворена сцена за всички желаещи да се включат, да пеят, да свирят или просто да се наслаждават на музикалната атмосфера чак до 22 часа, когато започва платената нощна програма на фестивала Mellow Night.

Клубовете Mixtape 5, Spacer, Element, Culture Beat, Twins Club и Life House ще приютят български диджеи и гости от чужбина като Igor Boxx от Skalpel, дъбстеп триото Dark Sky, италианците port-royal и една нова машина за създаване на музика в реално време - The Reactable, и Kalbata.

Междувременно в Борисовата градина от 17 часа започва откритата сцена на фестивала, на която ще можем да чуем и небезизвестните за независимата музикална сцена имена като Onra, Red Snapper и The Clonious.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 7858 |09.07.2011 Владо Пенев: София ще е прекрасна без софиянци . 0| 6581 |29.06.2011 "Оксиморонният свят” вече и в София . 2| 7599 |25.05.2011 „Площад Синева” - вдъхновение за рок и забавление - отново в София . 0| 5895 |19.04.2011 Стинг и Софийска филхармония на една сцена в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads