Реклама / Ads
5| 9161 |29.01.2010 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

Венелин Петков бил "черната котка" за армията

.
Венелин Петков
Новинарят носел лош късмет на българските рейнджъри, участващи в умиротворителни мисии по света.
 

Новинарят от БТВ Венелин Петков носи лош късмет на българските рейнджъри, участващи в умиротворителни мисии по света, съобщава Уикенд. Това твърдят суеверни военни след ракетния обстрел срещу нашите бойци в Кандахар. Базата на военните ни, ситуирана до летището в Афганистан, бе обстрелвана с ракети от талибаните, а след експлозията четирима войници бяха ранени. Най-тежко е положението на сержант Александър Александров, за чийто живот още се борят лекарите.

Ракетната атака на талибаните се случи часове след появата на журналиста от БТВ Венелин Петков, който бе един от придружителите на военния ни министър Николай Младенов. Самият Младенов се отърва по чудо от нараняване, той бе само на 200 метра от епицентъра на експлозията.

Интересен детайл е, че това не е първата беда за българска умиротворителна мисия в чужбина, след като във военната база се е появил Венелин Петков. Затова генерали и офицери от щаба планират деликатно да помолят военния министър повече да не дава акредитации на екранния партньор на Гена Трайкова.

Венелин Петков отразява военните конфликти за БТВ от няколко години насам и като представител на канала на Мърдок бе първият журналист, посетил лагера на военните в Кербала. В средата на декември 2003 г. партньорът на Гена Трайкова стъпи в щаба на българския контингент в Ирак, в лагера „Индия".

Тогава появата на Венелин Петков бе засенчена от визитата на Слави Трифонов, който отиде в Ирак, за да повдигне духа на войниците ни. Дни по-късно се случи най-страшното - камикадзе нахлу с цистерна в базата и при самоубийствения атентат загинаха четирима наши рейнджъри. Военните Георги Качорин, Иван Инджов, Свилен Киров и Антон Петров се върнаха в ковчези от Ирак.

Месеци по-късно Венелин Петков отново бе в Ирак, за да отразява действията на нашия военен контингент, а по време на визитата му отново се случи инцидент с наш войник, който бе прострелян. Ракетната атака в Кандахар е третият случай, при който Венелин носи лош късмет на военните ни, обобщава Уикенд.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5801 |28.01.2010 Лондон показва атлас гигант . 0| 7569 |28.01.2010 “Тейк Дет” се събират? . 3| 13286 |27.01.2010 Виц за блондинка = балсам за мъжкото его . 0| 5575 |28.01.2010 Маски, шпаги и саби дефилираха в Париж

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads