Реклама / Ads
0| 6152 |28.03.2012 ФРОГ МЮЗИК

Chase & Status идват на Spirit of Burgas

.
Chase & Status потвърдиха участие във втория ден на най-голямото музикално събитие в България Spirit of Burgas.
 

Лондончаните Saul Milton (Chase) и Will Kennard (Status) ще са едни от основните ко-хедлайнери на главната сцена на 4 август. До дни предстои да се разбере дали към легендарното дръм енд бейс дуо и Rage MC и барабанистът Andy Gangadeen ще се присъединят и някои от артистите, с които напоследък Saul и Will работят - Liam Bailey и Delilah.

Сред най-големите почитатели на Chase & Status са рапърите Jay Z, Snoop Dogg и Pharrell, дръм енд бейс звезди като Andy C, Hype и Pendulum...

Това е успехът, който дуото постига само за 5 години, след пускането на пазара на дебютния им албум "More Than Alot" (2008), който веднага ги превръща в уникален градски феномен. Двамата се запознават в Университета в Манчестър в средата на 90-те. Среща ги взаимната любов към дръм енд бейса и започват кариера като диджеи.

"More Than Alot" превръща Chase & Status в истинско явление и заради разнообразието в стиловете и артистите, с които работят по реализирането му - „Pieces” с Plan B, “Against All Odds” с Kano и други. Едно от най-знаковите парчета в албума, „Eastern Jam”, прави силно впечатление на Snoop Dogg, който скоро след издаването на албума го използва за своя трак „Snoop Dogg Millionaire”.
Критиците определят албума като несравнимо пътешествие из британската ърбан сцена и единодушно се съгласяват, че името му (което на български буквално се превежда „повече от достатъчно” / “повече от много”) е напълно основателно.

Следва вторият им и още по-успешен албум "No More Idols" (2011), в който си партнират с имена като Plan B, Delilah, Liam Bailey и Tinie Tempah. Това е и албумът, който ги прави световноизвестни и който стига до номер 1 в класацията UK Dance Album Chart и номер 2 в UK Albums Chart.

Албумът, събрал в себе си най-доброто от дръм енд бейса, брейкбийта и дъб степа, се радва и на изключително позитивна оценка от страна на музикалните критици и медиите, като често е сравняван с пионерите The Prodigy и Pendulum. Албумът е обявен за един от най-успешните във Великобритания през 2011 г., с продажби над 461 000 копия.

Spirit of Burgas е най-мащабното музикално събитие в България, създадено и развиващо се по европейски стандарти. Първото издание на фестивала е през 2008 г., като от самото начало и до днес Община Бургас е съорганизатор на SPIRIT of Burgas, който се провежда под патронажа на кмета Димитър Николов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 18796 |26.07.2012 Мик Джагър – грозен, привлекателен и велик . 0| 9053 |25.07.2012 Целувачи на задници депресирали Брус Спрингстийн . 21| 11864 |17.07.2012 Отиде си джентълменът на рока Джон Лорд . 1| 13949 |12.07.2012 Kavarna Rock 2012 – стъпка нагоре

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads