Реклама / Ads
7| 8016 |12.05.2010 ФРОГ МЮЗИК

You Shook Me в петък на стадиона!

.
АС/DС
Няма мисия невъзможна, щом става дума за АС/ДС!
 

Ju_17 Cool

AC/DC в България- мисията невъзможна – това беше едно от заглавията, които до миналата година коментираха евентуална поява на рокдинозаврите у нас. Феновете също малко хващаха вяра на възможността бандата да дойде на крака в България и се оглеждаха наоколо, за да се присъединят към другите балкански щастливци, които приемат AC/DC на свой терен.

Някои неща обаче могат да се променят
. Тази година комшиите ще се облизват, ще хващат влакове и други превозни средства и ще си мислят за София на 14‒ти май, защото турнето ТОЗИ ПЪТ НЯМА ДА НИ ПОДМИНЕ!!! И тези, които никога не са си го представяли, ще трябва да разберат, че някои сънища стават реалност. Особено, ако си ги сънувал повече от 20 години. Както напр. моите родители. И родителите на много мои съученици. И на други, които не познавам. И още, и още...

Тия дни гледам из нета обяви: Продавам билети за AC/DC; или пък Купувам билет за AC/DC; Търся, помогнете и пр. и пр. Кой каквото иска да казва и да сравнява, но според мен ‒ това ще е роксъбитието на годината. Четох още, че турци, гърци, македонци също се стягали за насам. Гърците уж в голяма криза, но идват. То и за нас се отнася същото, но най‒запалените си купиха билетите още миналата година и вече са забравили с колко са се бръкнали. Разправят, че независимо от всичко пак щели да го направят. И как няма! Всеки, който минава покрай стадион „Васил Левски”, който в петък ще започне да се пълни още от следобедните часове, вече е видял огромните тирове, пристигнали седмица по‒рано, разбрал е, че сцената се строи, видял е репортажи по телевизията за приготовленията. Е, може ли такъв човек, ако е рокфен, безучастно да стои като свидетел на всичко това и да не му притрепери, че няма да е там. Невъзможно!

Иначе всички знаят, че групата e основана от двамата братя Малкълм и Ангъс Йънг, след като семейството им емигрира в Австралия в началото на 60-те години на миналия век. За около седмица те събират хора, които да свирят в новосъздадената рок група, намират вокал на име Дейв Евънс и започват в своя си квартал. През юни 1974 записват първите си парчета. Двете песни бързо стават хит в клубовете на Австралия и AC/DC тръгват на първото си турне, като обикалят клубовете в цялата страна. През септември 1974 г. Бон Скот става техен вокал, а малко по‒късно групата записва първия си студиен албум High Voltage, който излиза в Австралия през февуари 1975 г. и им носи голям успех.
През лятото на 1978 AC/DC правят първото си пътуване до Америка, където свирят по клубовете. След това се връщат в Европа, за да рекламират свое собствено турне и се връщат отново в САЩ като подгряваща група на „KISS“ и „Rush“.
През 1978 г. групата отново записва своя следващ студиен албум — „Powerage“, който излиза в края на април същата година. След излизането на „If You Want Blood You've Got It“ AC/DC изместват „KISS“ от лидерската позиция в музикалните класации във Великобритания. За да спечелят и световноизвестна слава с „Highway to Hell“.

На 19 февуари 1980 г. Бон Скот умира от алкохолно натравяне. След прослушване останалите членове избират за нов вокалист на AC/DC Брайън Джонсън. По‒късно и барабанистът Фил Ръд напуска групата поради проблеми с алкохола, а на негово място идва Саймън Райт.

AC/DC обаче отново се завръщат на върха на световните музикални класации с албума „Razors Edge“. След голямото световно турне на албума те издават албум с парчета, изпълнени на живо по време на турнето.

На 18 октомври 2008 година пък излeзе последният им албум "Black Ice". Така е кръстено и настоящето им турне, явно повечето парчета, които ще чуем в петък, ще бъдат оттам. Но ще разчитаме и на старите, най‒култовите, които знаем наизуст и са емблематични за бандата. Ето го едно от моите най-любими, с което ви поздравявам и ви казвам доскоро, до концерта. Ще се видим там, на трева, точно пред сцената...Нямам търпение! А вие?

You Shook Me All Night Long (ей така ще стане и на концерта)

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5861 |02.05.2010 Секс и рок наведнъж = LORD BISHOP ROCKS . 4| 13181 |29.04.2010 Крайчовски чака ФСБ да го поканят отново . 1| 11619 |27.04.2010 Рокураганът на Scorpions помете комунизма . 7| 9685 |22.04.2010 Мазняр и гадняр кръсти велика рокбанда

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads