Реклама / Ads
0| 8202 |25.02.2010 ХРАНА И ВИНО

Диета за оргазъм

.
Много от нас са запознати с принципа "Ние сме това, което ядем". А знаете ли, че пълноценното хранене се отразява не само на нашите самочувствие и външност, но и на сексуалния ни живот.
 

Ежедневното ни хранително меню влияе върху хормоналното състояние на организма, енергийното ниво и нивото на съпротивление на стреса.

Можете да си набавите йод чрез хранителното се меню всеки ден, като консумирайте редовно ананас или морски дарове Дефицитът на йод може да доведе до повишена нервност, раздразнителност, депресия, пасивност, а също така и до проблеми, свързани с недостатък на калций, тъй като йодът регулира съдържанието на калций в кръвта.

Йодът също така е много важен за правилната работа на щитовидната жлеза. Именно тя отговаря за женското либидо. Отслабването на щитовидната жлеза може да доведе до безплодие, загуба на сексуално влечение, менструални нарушения и т.н.

Магнезият способства за мускулното отпускане. За да се наслаждавате на живота и секса, трябва да умеете да се отпускане. На магнезий са богати пшеницата, ядките (бадеми,фастъци, шам фастък и др), спанакът, магданозът, сливите, фасула и др.

Богати на калций са месото, рибата, суровите ядки, лещата, лука и т.н. Калцият химически свързва тъканите в едно цяло. Конкретно говорим не само за костите и зъбите, но и за секса. Калцият допринася за сексуалния ни живот чрез стимулиране на сексуалното влечение и зареждане със сила. Дисбалансът на калция в ендокринните жлези води до понижаване на либидото и потенцията.

Мед – той е истински източник на важен химически елемент като бор, който способства добрата работа на метаболизма ни. Той е свързан и с известния хормон естроген. Някои изследвания показват също така, че борът предизвиква високо ниво на тестостерон в кръвта, който, от своя страна, отговаря за сексуалното желание и оргазма, както при жените, така и при мъжете.

Цинкът е важен, тъй като той понижава нивото на хормона пролактин в организма ни. Прекаленото количество пролактин предизвиква полова дисфункция. Добър източник на цинк са червеното и птичето месо, кафевият ориз, пълнозърнестият хляб и зеленчуците със зелен цвят.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5863 |22.02.2010 Фабрики за дебелаци ни дебнат отвсякъде . 0| 9226 |19.02.2010 Пием бира, по-силна от уиски . 0| 6343 |17.02.2010 Чиста водица - мирна главица! . 0| 8898 |15.02.2010 С постни храни пречистваме тяло и дух

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads