Реклама / Ads
Frognews
0| 7977 |18.08.2015

Седем смъртни гряха, които ще опропастят ястията ви

.
Предлагаме ви няколко съвета, които ще ви помогнат да приготвите ястията си на добро ниво всеки път.
Не препълвайте тигана
За да се проготви добре храната, трябва да оставите достатъчно място за течността да се изпари. Иначе храната ще се задуши и ще стане водниста.

Не си играйте с месото
След като поставите пържолата върху топлата скара или в тигана, оставете я да се пече, докато започне да хваща коричка, около 3-4 минути и след това я обърнете.

Оставете месото да си "почине"
Ако нарежете месото веднага, след като го свалите от тигана или скарата и не му дадете време, за може соковете вътре в него да попият, те ще изтекат, щом го разрежете.

Не използвайте нискокачествени подправки
Няма вариант, при който една лоша подправка да стане вкусна и да подобри ястието ви!

Подправяйте ястията си
Ако не сложите необходимото количество подправки, храната ви ще стане безвкусна и постна.

Опитвайте храната
Трябва да опитвате храната, докато я приготвяте, за да знаете, какво да добавите, за да постигнете балансиран вкус.

Наблюдавайте храната, която приготвяте
Наглеждайте храната, докато се приготвя. Ако я забравите зеленчуците ви могат да станат прекалено меки, а месото сухо.

goodlife.bg
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Плодове и зеленчуци поскъпват 0| 4833 |16.08.2015 . Богородични хлябове на празника Панагия 1| 4809 |15.08.2015 . Удари сезонът на дините! 1| 6704 |14.08.2015 . Броколите - печени въху хартия, а не варени! 1| 7101 |10.08.2015

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ