Реклама / Ads
2| 4555 |06.05.2015

Топ5 на Гергьовската трапеза- агнешко, агнешко, агнешко ......

.
Гертьовска трапеза
Традицията повелява на този ден да се коли агне, това трябва да бъде първото агне родено през годината. Преди да се заколи се захранва със зеленина и се запойва с вода. Агнето се пече цяло и се носи в църквата да бъде осветено.
На този празник е важно присъствието на цялото семейство около трапезата. На не освен печеното агне, трябва да присъства зеленина и свежи зеленчуци. Например зелена салата, свеж, пресен лук и репички. Изпича се и обреден хляб и се поднася прясно издоено мляко, сирене и извара.

Ето и топ 5 на ястията консумирани за Гергьовден:

На първо място е цяло печено агне. Според традицията не трябва да бъде разфасовано, а да се пече цяло на шиш или във фурна.

Агнешки кебап- Много от домакините, купуват само агнешка плешка или бут. С нея приготвят кебап

Агнешко с пресен лук и чесън – Свежа и вкусна рецепта. Зеленчуците придават изключителен вкус на месото

Пълнена агнешка плешка- Това е вкусен и лесен вариант, в който комбинирате основното и гарнитурата в едно. Улеснява готвенето, спестява време и изглежда чудесно на трапезата

Агнешки котлети със зеленчуков сос- Това е предпочитано, ако семейството се състои от малък брой членове. Така спестявате средства и време в приготвянето на цяло агне. Но пък спазвате традиция и хапвате вкусно приготвено месо.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay Donate now
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 3 прости правила за дълголетие 2| 5976 |04.05.2015 . Пийте боза за здраве и ... още нещо! 0| 6549 |03.05.2015 . Храни за щастливи момичета 1| 5630 |02.05.2015 . Чужденците се облизват за пиле с ориз 0| 5822 |01.05.2015

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ

    ДОБРО УТРО