Реклама / Ads
1| 4204 |06.11.2014 НОВИНИ

16-годишен уби виетнамец, роднини му обещали 50 лв.

.
16-годишен младеж е задържан за убийството на виетнамец с българско гражданство в Търговище. Това обявиха на специален брифинг директорът на Областната дирекция на МВР-Търговище Георги Николов, началникът на сектор „Противодействие на криминалната престъпност" Пламен Замбев и други служители, които са участвали в разкриването на убийството на 61-годишен мъж, съобщава Дарик.
 

Припомняме, 61-годишният мъж бе открит в безпомощно състояние в землището на търговищкото село Мировец. Той бе откаран в Центъра за спешна медицинска помощ към търговищката болница, където почина. След направената аутопсия, съдебният лекар д-р Владимир Горанов заключи, че починалият е бил удрян с твърди и ръбести предмети и че се касае за убийство.

 

На 16-годишния младеж е повдигнато обвинение за убийство по особено мъчителен начин. Към убийството той е бил подтикнат от роднини срещу обещани 50 лева. Убитият е виетнамски гражданин, който живее в България от около 30 години. Чи Нгуен е познат в Търговище като собственик на първия китайски ресторант, който работил в града допреди повече от 10 години.

 

От няколко месеца 61-годишният мъж живеел на съпружески начала с млада циганка в село Горна Хубавка, община Омуртаг. Роднини на жената работят в кравеферма в търговищкото село Мировец. След неколкократни настоявания на роднините от ромската фамилия, Чи и приятелката му, която е бременна в шестия месец, са отишли в Мировец да помагат за отглеждането на добитъка.

 

На 3 ноември 14-годишният син на жената завел Чи Нгуен на полето, за да пазят заедно животните. В късния следобед към тях се приближил мъж с маска на лицето, който започнал да нанася удари на Чи с голяма сопа. След като преодолял първоначалната съпротива на виетнамеца, нападателят му завързал ръцете и краката със сезал и започнал да го налага с тежка метална шина. По-късно мъжът с маската завлякъл пребития мъж в храстите и го изоставил.

 

По време на пресконференцията началникът на сектор „Противодействие на криминалната престъпност" Пламен Замбев разкри, че извършителят на престъплението е на 16 години. Оказало се, че той е първи братовчед на приятелката на Чи.

 

В село Мировец живеят сестрата на приятелката на виетнамеца, нейната леля и още една роднина. Именно те са накарали момчето да сплаши и поступа Чи, като целта им била той да спре да живее с приятелката си и тя от своя страна да се върне в Мировец и да помага при отглеждането на добитъка. Обещали и 50 лева на момчето, за да свърши работата. 14-годишният син на приятелката на Чи е бил свидетел на побоя, но дали е участвал в него все още не е изяснено.

 

Спрямо подбутилките на престъплението все още не са предприети никакви мерки, каза Замбев, тъй като работата по случая продължава.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5779 |05.10.2014 16-годишен тийнейджър без книжка е причинил смъртоносната катастрофа . 6| 5269 |20.07.2014 Роднини на починала жена протестират пред Спешна помощ в Благоевград . 5| 4931 |24.06.2014 Роднини на изчезналия 6-годишен Марин блокираха Аспаруховия мост . 1| 5231 |27.05.2014 Санитар взе 3 000 лв. подкуп от роднини на покойник и обра украинци

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads