Реклама / Ads
11| 4936 |16.04.2012 НОВИНИ

1/ 2 млн.се прибират в столицата след празниците

.
Засилен трафик по пътищата на страната се очакват днес. След почивните великденски дни хиляди българи се връщат към работните си места.
 

 

По информация на КАТ пътната обстановка в страната е все още спокойна. Очаква се в следобедните часове трафикът да стане интензивен, като не са изключени задръствания по автомагистралите “Хемус” и “Тракия”. Блокиране на движението се очаква и на входните артерии в столицата.

 

По неофициално данни над половин милион столичани се очаква да се приберат в София за началото на работната седмица.

 

В София ще бъде пусната „зелена вълна” от изходите на града към центъра по няколко лъча. Трасетата ще бъдат регулирани от 80 пътни полицаи. На всички възлови места има полицейско присъствие и при необходимост светофарите ще се изключват.


Главен инспектор Красимир Костов от „Пътна полиция” за пореден път напомни на шофьорите да не чакат последния момент, а да тръгват в ранния следобед, за да избегнат колоните от автомобили.

КАТ ще следи най-вече за рискови изпреварвания и несъобразената скорост. От „Пътна полиция“ напомнят на шофьорите да спазват дистанция и да се съобразяват с ограниченията.


От Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“ планират проверки в цялата страна. Екипи ще проверяват гари и транспортни пунктове, където се очаква днес да има най-голям брой пътници. Целта е да се гарантира безопасното и безпроблемно придвижване на хората.

Инспекторите ще следят за спазването на нормативните изисквания и техническото състояние на превозните средства. Те ще проверяват и дали се допускат правостоящи пътници и издават ли се билети и багажни разписки по надлежния ред.


По време на дежурствата ще се реализира и операция, чиято основна цел е проверки на водачи за употреба на алкохол или на такива, седнали зад волана без правоспособност, съобщиха от МВР.


Повече полицаи ще контролират движението по най-натоварените пътни участъци, сред които са пътят за Кулата, районът на „Дунав мост“ и отсечката между Стара Загора и Бургас. До 22 часа остава забраната за движение на тежкотоварните автомобили по първокласните пътища и по основните второкласни отсечки.


На ГКПП Кулата – Промахон, където се очаква потокът да бъде най-голям, днес от 08.00 до 20.00 часа ще бъдат отворени по четири платна на вход и четири на изход. На ГКПП Ивайловград и ГКПП Златоград не могат да се отварят допълнителни трасета, но могат да бъдат увеличени служителите, при нужда. Предвиден е резерв от служители на „Гранична полиция“ за всички пунктове.


По данни от румънската Окръжна дирекция „Пътища и мостове“ – Крайова, вследствие на ремонтни работи на моста на ГКПП Железни врата 2, е наложено ограничение за преминаване на моторни превозни средства. Моторните превозни средства се пропускат, ако общата им маса заедно с товара не надвишава пет тона. Скоростта на преминаване е ограничена до 5 км/час. Ремонтните работи се очаква да бъдат приключени на 15 юли 2012 г., докогато ще важи и ограничението.


Препоръчва се на пътуващите да използват и ГКПП – Лесово за преминаване в Турция. Алтернативни маршрути на трасето ГКПП „Капитан Андреево“ – ГКПП „Калотина“ са останалите ГКПП-та по границата със Сърбия – Връшка чука, Брегово, Стрезимировци и Олтоманци, към Румъния през Дунав мост, Ферибот Оряхово, към Македония – Гюешево.


По пътя Бургас – Малко Търново и за ГКПП на българо-турската граница има предпоставки за пътнотранспортни произшествия поради пропадане на пътната настилка. ГКПП на българо-гръцката граница функционират нормално.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 6027 |31.03.2012 Спецакция предотврати две гонки в столицата . 14| 5762 |15.03.2012 Закопчаха бандите, опитали да прегазят полицаи в столицата . 25| 5345 |01.03.2012 Пиянско меле в центъра на столицата . 11| 4981 |18.02.2012 Гръмнаха бандит в столицата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads