Реклама / Ads
0| 4643 |03.10.2014 НОВИНИ

24 г. затвор за измамници, продали домовете на психично болни

.
Петима измамници, трима мъже и две жени, отиват зад решетките за общо 24 години, след като бяха признати за виновни, че са продали жилищата на двама психично болни габровци и са се облагодетелствали за сметка на старица. Районният съд в Габрово постанови петорката да възстанови солидарно 53 100 лв. на потърпевшите.
 

Бандата действала през периода януари - март 2011 година, използвайки особености на психичното състояние и материални затруднения на трима жители на Габрово.

 

В единия от случаите те подлъгали мъж с лъжливо обещание, че ще му намерят работа. Взели личната му карта и договор за собственост върху апартамент на ул. "Младост" в Габрово. По-късно, пред нотариус във Варна, го накарали да подпише пълномощно с право един от тях да се разпорежда с жилището. Имотът бил продаден на друг габровец за 25 600 лева, но реалният собственик не получил нито стотинка.

 

На друг психично болен приложили схема, че ще му продадат автомобил. Потърпевшият им броил 500 лв., но измамниците успели да се сдобият и с нотариален акт за собственост на апартамента му на ул. "Хризантема" в Габрово. Уверявайки го, че е необходимо да подпише документ за автомобила, го откарали пред нотариус във Велико Търново. Там той подписал пълномощно с право на лице от с. Страхилово, обл. В. Търново да се разпорежда с жилището му. В последствие имотът бил продаден за 27 бона, а жертвата останала без дом и без автомобил.

 

В мрежите на бандата попаднала и възрастна жена с психично заболяване. Обяснили, че трябва да им представи личната си карта, за да я заведат на ресторант. С документа й за самоличност един от мошениците закупил на името на пострадалата мобилен апарат, с което й причинил имотна вреда в размер на 189 лева. Пипнали ги, когато направили опит чрез кредит на името на старицата да закупят стоки от магазин за техника на стойност 1 108 лева.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4381 |03.10.2014 Силен вятър затвори пристанище "Варна" . 0| 4787 |30.09.2014 2 години затвор за дядо, блудствал със 7-годишната си внучка . 4| 4572 |28.09.2014 Затвориха пристанище Варна . 0| 5469 |27.09.2014 Бивш затворник се самоуби в Пловдив от отчаяние, че няма работа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads