Реклама / Ads
11| 6702 |03.08.2013 НОВИНИ

8 млн. лв. и Женският пазар става неузнаваем наесен

.
Загражденията за предстоящия ремонт са преместили с няколко метра продавачите на царевица Източник: Булфото
Наесен софиянци ще пазаруват от преобразения след основен ремонт Женски пазар. Реконструкцията на един от най-знаковите пазари в столицата вече започна.
 

Сергиите и старите бараки, средище на джебчии и контрабандисти на цигари, ще бъдат преобразени в нови помещения, които да отговарят на всички норми за продажба на храна. Преустройството на пазара предвижда забрана на движението на автомобили от двете страни. Зоната изцяло ще бъде пешеходна. Зареждането на търговските обекти ще става само нощно време.

Един от най-големите проблеми на Женския пазар в сегашния му вид е хигиената. „Хигиената е отвратителна. Детството ми е минало тук и тогава всяка нощ се миеше. Сега не съм видяла тук някой да мие”, коментира клиентка.

„Женският пазар ще придобие един съвсем нов облик, по-европейски, ще има постоянно видеонаблюдение, ще има жива охрана. Надяваме се, че пазарът ще бъде чист, ще сложим специални контейнери за смет, така че няма да има нищо общо със сегашния облик”, обясни пред бТВ Маргарита Александрова, директор на пазари „Възраждане".

Ремонтът на Женския пазар е за 8 млн. лева. Ще се смени цялата ВиК мрежа, електро- и топлопроводите. Ще има нови магазини, нови пейки, нови чешми. Недоволни от предстоящия ремонт са част от търговците, чиито сергии и бараки са премахнати заради строителните работи. „Няма къде да си излагам стоките, а съм тук от 44 години”, оплака се търговец.

За шестте месеца, през които ще трае ремонтът, Женският пазар ще работи само в частта си от бул. „Сливница” до „Кирил и Методий”.
Женският пазар е известен с ниските си цени, затова основателно възниква въпросът ще поскъпнат ли плодовете и зеленчуците, след като ще се продават в по-луксозна обстановка. От ръководството на пазара ни увериха, че няма да вдигат цената за наем на сергия или магазин.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5179 |03.08.2013 Седем остават в ареста от групата за мокри поръчки . 1| 5567 |02.08.2013 Намериха каска, остават 2 м до затрупаните миньорите . 17| 7001 |02.08.2013 Ген. Тонев: С екстремисти като Дянков, дори за ВМА става лошо . 52| 5959 |31.07.2013 Ден 48: „Аз няма да ваканцувам, оставам тук да танцувам"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads