Реклама / Ads
2| 5140 |02.12.2011 НОВИНИ

9-ти ден без влакове

.
Преговорите между синдикатите и ръководството на БДЖ и вчера завършиха без споразумение и ще продължат отново днес в 15.00 ч. днес в сградата на Централно управление на холдинга.
 

 

Стачката продължава и влаковете отново ще спрат между 8 и 16 часа.


По обяд структурите на КНСБ и КТ "Подкрепа" в БДЖ и НКЖИ призоваха в обръщение служителите в компаниите да дадат отпор на готвените от ръководствата реформи.

 

В официалното съобщение до работниците се казва, че в продължение на двудневните преговори между стачните комитети и мениджърските екипи на "БДЖ Пътнически превози" и "БДЖ Товарни превози", от управлението се предлага намаление на доходите, които бъдат 15 и 23 % за всеки железничар.

 

Вчера железничари предупредиха, че в петък вечерта нощните влакове от София за Варна и от Варна за София няма да пътуват заради мерките на БДЖ за спестяване на средства. През деня няма да пътува и работническият влак Тулово-Карлово и обратно. Двете подбалкански линии са важни и ще засегнат много пътници.

 

Хората не са информирани за спирането на тези влакове, които трябва да се движат извън стачното време между 8 и 16 часа, и ще ги принуди да чакат с часове, обясни железничар пред "Дарик" вчера, който посочи, че влаковете, които няма да се движат извън стачката, минават през важни гари като Сливен, Казанлък, Карлово, Тулово.

 

На вчерашната, втора среща от началото на стачката, синдикатите  и ръководството на БДЖ се разбраха, че до края на тази година железничарите ще получат нови работни облекла, ще им бъдат изплатени и забавените ваучери за храна на обща стойност 2.3. млн. лв.

 

Синдикатите обаче настояват за запазване на сегашния Колективен трудов договор за работещите в железницата. Ръководството на БДЖ заяви категорична позиция за преоформяне доходите на служителите и за намаляване на придобивките.


От ръководството предложиха нова система за формиране на заплащането, в която да залегне атестацията. Според синдикалистите предложението е неприемливо.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 4998 |26.11.2011 Трети ден без влакове . 2| 4789 |25.11.2011 Втори ден без влакове . 6| 4922 |06.11.2011 Спират влаковете в страната, БДЖ пред стачка . 3| 4720 |17.03.2011 Закопчаха рецидивисти, точили влакове на БДЖ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads