Реклама / Ads
3| 4795 |04.01.2010 НОВИНИ

9 са мераклиите да строят Софийския завод за боклук

.
9 фирми искат да строят завод за боклук в София Източник: Вяра Йовева
В Столичната община бяха отворени офертите на кандидатите за участие в откритата процедура по Закона за обществените поръчки за "Проектиране и строителство на завод за механично-биологично третиране на отпадъци на площадка "Садината".
 

За участие документи са подали 9 кандидати - обединение "Хут - Станилов", обединение "МБТ Садината", консорциум "Сиес-Балканстрой Садината", консорциум "Садината - МБТ", "Алпине Бау" Гмбх-България, консорциум "Мостостал-Екосистем-Келаг-Риск инженеринг-Енергоремонт", консорциум "Кордеел-УТТ", "Холдинг Пътища" АД и консорциум "Данеко-Валмекс Садина МБТ".

Във всеки консорциум, който кандидатства за процедурата, има фирма с опит в строителството на подобен тип инсталации, като в някои случаи това е деклариран подизпълнител на участващия в процедурата.
Заместник-кметът Мария Бояджийска съобщи, че до май месец ще бъде класиран участникът, който ще проектира и ще строи завода за третиране на отпадъци.

Първо ще се направи документална оценка, след което следва административна оценка на подадените документи. Следващите етапи ще са техническа оценка и оценка на ценовите параметри.

Според Бояджийска с еднаква тежест при оценяването на подадените оферти ще са оперативните разходи и разходите за експлоатация. Цената за проектиране и строителство след сключването на договор с изпълнителя не може да бъде увеличена, каза още тя.

При подписването на договор за проектиране и строителство в средата на тази година до края на годината ще започне строителството на инсталациите, заяви г-жа Бояджийска. По думите й по-бързият вариант за изпълнение ще е поетапното проектиране и поетапното строителство на съоръженията.

Проектирането и строителството на завода трябва да приключат за 23 месеца, след които ще има 12-месечен гаранционен срок, в който съоражнението ще трябва да работи.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4484 |20.11.2009 И ЕК подхвана софийския боклук . 30| 5198 |17.11.2009 Юзеирови строят нов паметник на мюсюлманския войн . 21| 11931 |08.08.2009 Фраш от агенти на ДС в Софийския университет . 33| 4874 |08.11.2008 Станишев възмутен от решение на Софийския апелативен съд за "Кремиковци"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads