Реклама / Ads
5| 4682 |06.08.2014 НОВИНИ

Адемов: Покрихме първите нужди на бедстващите в Мизия

.
"Много са проблемите в пенсионната система и един от тях е, че трябва да се намери политическо съгласие, за да се изготви добър механизъм, по който хората да се пенсионират, а не да зависим от решенията и хрумванията на един или друг министър, или едно правителство. Европа иска от нас един стабилен и обоснован механизъм, по който хората в България да могат да се пенсионират нормално." Това каза в предаването на bTV „ Лице в лице" Хасан Адемов, бивш министър на труда и социалната политика.
 

"Българското население освен, че застарява, то и намалява. Затова трябва да се вземат спешни и сериозни мерки и реформи в Здравната, пенсионната и другите системи. Но те не трябва да се правят набързо, а да са внимателно и добре обмислени. Днес професор Христосков по време на предаването на мандата от моя страна, той предложи няколко варианта за промени в социалната и пенсионната политика- поливалентния вариант, при който всички решения трябва да бъдат експертно подплатени, съгласувани с работодателите, синдикатите и всички останали партньори, за да бъдат прилагани последователно", каза още той.

Хасан Адемов призна, че мерките, които са били предприети в социалната и другите сфери не са били може би достатъчни, а те са били по-скоро със стабилизиращ системите характер, за да може да се пристъпи към сериозни промени и реформи в бъдеще.

"Това, което правим по линия на социалното подпомагане е именно това да покрием най-належащите и първоначални нужда на пострадалите от наводненията хора в Бяла Слатина и Мизия. Това са средства за покриване на нуждите им в първите дни след бедствието, ако трябва да си изготвят нови документи и така нататък. Оттам нататък покриването на вещите, мебелите и другата собственост на хората са отговорност на други институции, не само на социалното министерство", разясни бившият министър.

"Ако една партия разчита да бъде в управлението на базата на отрицанието на друга партия и нейната дейност, не смятам, че това е оправдано и правилно", коментира Хасан Адемов мненията на различни партии относно това, че според тях ДПС трябва да си почине от участие във властта.Според него не е важно какво казваш за другите, отричайки дейността им, а какво ти предлагаш на тяхно място.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5196 |13.07.2014 ЧЕЗ е сред първите носители на наградите за корпоративна социална отговорност „Златно сърце” . 20| 6610 |08.07.2014 Първите „виновници” за „Аспарухово” са общински съветник и журналист . 38| 5553 |28.04.2014 Сред първите сме по неравенство бедни-богати . 15| 4873 |11.04.2014 Адемов: Възрастта за пенсиониране ще бъде увеличена

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads