Реклама / Ads
18| 10665 |22.10.2020 НОВИНИ

Адв. Хаджигенов за Фрог: При поръчкови дела те държат, докато ти счупят ръцете. Извън ареста всичко свършва

.
Адв. Николай Хаджигенов
Държаха Лиляна Деянова в ареста, защото това е специфика на всички поръчкови дела. От месеци по делото няма нищо ново, няма извършвани абсолютно никакви действия. Идеята на всяко поръчково дело, особено откакто е създадена спецпрокуратурата, е на всички в ареста да им извиваме ръцете до момента, в който им ги счупим, но в момента, в който излязат и всичко свършва.
 

Това каза защитникът на Лиляна Деянова адв. Николай Хаджигенов, който разкри подробности около мотивите и решението на съда да промени мярката й за неотклонение от домашен арест на подписка.

 

Хаджигенов потвърди, че няма промяна в мерките на бизнес партньорът на Деянова Мартин Димитров, който е на свобода с гаранция от 40 000 лева и на брат й бийтбоксърът Александър Деянов – Скилър, от който бяха поискани 100 000 лв.  гаранция, плащането на които бе отказано. „Няма никакви действие след това, ненапразно поискахме той да бъде върнат в ареста, за да отидем отново в съда, защото единственото място, където Скилър е споменат е в обвинението и никъде другаде.“, допълни адвокатът.

 

Прогнозата на защитникът за развоя на събитията около това обвинение за ОПГ е, че всичко зависи от това на кой състав на спец съда ще се падне делото. „Ако се падне на първи състав, почитаемият съдия Ушев, нещата са ясни. Ако случайно се падне на някой друг, има шанс нещата да бъдат потвърдени. Ако не ме лъже паметта това днес беше седма мярка. През цялото време настоявам, че трябва мярката да е подписка, а не домашен арест, не задържане, не парична гаранция. Така трябва да бъде, защото не е налице нито една причина Лиляна Деянова да бъде с по-тежка мярка, нито една причина. Четири месеца тя беше задържана в ареста и почти три е под домашен арест, което се приравнява към задържане.

 

Определението и мотивите за днешната промяна на мярката все още не са ми изпратени, но делото е от 2016 година, по-активно се задвижва през 2018 г., разпитани са всички възможни свидетели, събрани са всички доказателства и повече от 3 месеца вече не се случва нищо. Ако трябва да  съм честен още при освобождаването й от ареста пак нищо не се случваше, което също беше аргумент на апелативния съд да я пусне под домашен арест. Заради това през цялото време твърдя, че това е форма на процесуален тормоз и репресия и нищо друго." 

 

Относно здравословното състояние на Деянова, адв. Хаджигенов коментира, че днес прокуратурата е направила опит да оспори последната й епикриза, защото била от края  края на август. „От 2014 г. състоянието й е без промяна – счупен гръбнак. Може само да се влошава, което през годините се е случвало многократно, случи се и в ареста, защото тя има нужда от непрестанна рехабилитация. Това струва пари, а в момента тя не може нито да работи, нито да има доходи. Този кретен твърдеше, че няма проблем да си прави рехабилитация в килията. На всички е ясно, че това е нещо което и в къщи не можеш да си правиш сам, а и струва сериозна сума. Тя има счупен прешлен, нещата са такива, че нито ти расте нов гръбнак, нито нови прешлени.“, заяви адвокатът.

 

 

Припомняме, че Деянова, известна и като певицата ЛиЛана, нейният съдружник и брат й са обвинени в усвояване на европейски средства по програма “Иновации и конкурентноспособност”. Бизнеспартньорите станаха известни, след като осветиха схеми на АПИ, които се отнасят до внедряването на толсистемата, за които подадоха и сигнал до прокуратурата. Реакцията на държавното обвинение бе да ги арестува, да унищожи офиса и оборудването на дружеството им и публично да прави внушения, че дейността им е свързана с бившия хазартен бос Васил Божков.

 

Коментарът записа Диана Йонкова

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 7766 |22.10.2020 Владимир Береану за Фрог: Вършим си работата на журналисти и това дразни властта . 45| 12625 |22.10.2020 Мартин Димитров: С Руско-турски поток хем платихме сметката от 3,3 млрд., хем предстоят американски и европейски санкции . 3| 4773 |21.10.2020 Асен Бонджев пред Фрог: Заслужават яйца. Какво да направим? 100 дни не искат да ни чуят . 23| 16079 |21.10.2020 Само във Фрог: Блокираха водещи опозиционери на властта във Фейсбук

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads